Azerbaycan Dernekleri Federasyonundan İran'daki terör eylemine tepki

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Basın Sözcüsü ve İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, İran’da meydana gelen terör eylemini bir basın açıklaması ile kınadı.

Azerbaycan Dernekleri Federasyonundan İran'daki terör eylemine tepki
Azerbaycan Dernekleri Federasyonundan İran'daki terör eylemine tepki
GİRİŞ 27.01.2023 16:17 GÜNCELLEME 27.01.2023 16:17

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Basın Sözcüsü ve İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, İran’da meydana gelen terör eylemini bir basın açıklaması ile kınadı. Karakoyunlu, şu ifadeleri kullandı:

"İran’ın başkenti Tahran’da, Azerbaycan Büyükelçiliği’ne yapılan terör eylemini kınıyoruz. Daha önceki dönemlerde ve 2. Karabağ Savaşı başladığı günden itibaren, İran’ın bölgedeki tutum ve davranışları bu terör eylemini doğurmuştur. Şimdiki terör eyleminin tek suçlusu, İran İslam Devleti’dir.

Her fırsatta Ermenistan’la kol kola giren İran; Azerbaycan ve Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsızlık duymaktadır. Ayrıca İran, Azerbaycan’ın Ermenistan’la yapılan Zengezur Koridoru’ndan pay ummaktadır. Yapılan bu terör eyleminin failleri, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bölgenin sulh ve barışa ihtiyaç duyulduğu bir dönemde yapılan bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bilinmelidir ki, Azerbaycan yalnız değildir."

Aliyev'den Tahran Büyükelçiliğine saldırı hakkında ilk açıklama: Kabul edilemezAliyev'den Tahran Büyükelçiliğine saldırı hakkında ilk açıklama: Kabul edilemez

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı anı kamerada!İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı anı kamerada!

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı: 1 ölü, 2 yaralıİran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...