İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda örgütün güncel yapılanması deşifre edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel faaliyetlerine yönelik İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonun detaylarına ulaşıldı.

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda örgütün güncel yapılanması deşifre edildi
İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda örgütün güncel yapılanması deşifre edildi
GİRİŞ 27.01.2023 21:51 GÜNCELLEME 27.01.2023 21:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'ye yönelik 18 Ocak'ta 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin itiraf ve teşhisleri sonrası örgütün güncel yapılanmasına ilişkin yeni bilgiler elde edildi.

Buna göre, büyükşehirleri sözde "eyalet", yapılandıkları yerleri de "İl" olarak nitelendiren FETÖ üyelerinin, Kadıköy, Gebze, İzmit gibi ilçeleri oluşturdukları şemada "il" şeklinde adlandırdıkları belirlendi.

Ekipler yaptıkları çalışmada, FETÖ'nün yeni yapılanma şemasında "İl" olarak ayırdıkları yerlerde eğitim, lise, sosyal medya, hukuk ve iktisadi bilimler için erkek ve kadınlara ayrı ayrı sorumlular görevlendirdiği tespit edildi.

Güncel yapılanma içerisinde deşifre olmamak için sadece gündüzleri örgüt evlerine giden ve terör örgütünde "vifak" olarak nitelendirilen üyelerin olduğunu belirleyen ekipler, bu kişilerin FETÖ evlerinde kalan öğrencilerin örgüte bağlılığını sağlamak için çalıştıkları bilgisine de ulaştı.

ÖRGÜT EVLERİNİN MASRAFLARI YURT DIŞINDAN

Yapılan çalışmalar sonucunda Kadıköy'deki örgüt evlerinin masraflarının Romanya ve Moldova'daki örgüt üyelerince karşılandığı tespit edildi.

Örgüt üyelerinin "Signal" isimli bir uygulama üzerinden birbirleriyle iletişim kurduklarını ortaya çıkaran ekipler, Yunanistan'dan alınan hatlar üzerinden uygulamayı telefonlarına yükleyen şüphelilerin ücretlerini ise "il muhasebecisi" olarak tanımladıkları kişiden örgüt evlerinde elden teslim aldığını belirledi.

FETÖ, KATALOG EVLİLİĞİ SANAL ORTAMA TAŞIDI

Ekiplerin detaylı çalışmalarında, FETÖ'nün katalog evlilik yöntemini de sanal uygulamaya taşıdığı bilgisine ulaşıldı.

FETÖ üyelerinin kendi aralarındaki bir uygulama üzerinden fiziksel özelliklerini yazarak eş aradığını belirttiği ve bunun üzerine bu kişi için uygun eş arandığı tespit edildi.

OPERASYON

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma talebiyle ifade veren şüpheli B.Ç'nin beyanları, teşhisleri ve dijital materyallerinin incelenmesi sonucu açılan yeni soruşturma kapsamında FETÖ'nün güncel faaliyetlerine yönelik İstanbul merkezli 10 ilde operasyon düzenlenmişti.

İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Hatay, Gaziantep, Niğde, Zonguldak, Kütahya ve Van'da gerçekleşen eş zamanlı operasyonda FETÖ'nün evlerinden 17 bin 140 dolar, 128 bin lira, 200 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 1550 avro ele geçirilmişti.

Operasyonda gözaltına alınan 40 şüpheliden 9'u tutuklanmış, serbest bırakılan diğer zanlılardan 15'inin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şuanda galatasaraayrda iç getocular var bunlardan biride nefin sahibi araştırılsın
    Cevapla
  • boş lafcı 1 yıl önce Şikayet Et
    katalog evliliği nedir arkadaş bu çağda..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haşhaşiler bitmedii beyler İç içeyiz aramızda dolanıp geziyorlar ama bukalemun gibiler farkedemiyoruz
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    bir bana aciklasin.. bu zavallillar hangi amacla halen bu örütlenmeye dahil oluyorlar.. hedefleri nedir ?? devleti bölmek tamam.. ama neden ?? hangi sebebple ?? mayalari Türk degilmi ?? yoksa sirf intikam pesindelermi ? hirs ve ve kinden dolayimi ?? yoksa bunlarin verdikleri parayami muhtaclar ?? yoksa suclularda bu suclardan ötürü santajmi uygulaniyor ?? bu sorulari cevaplayamazsak bu zavalli cahiller buna devam eder.. aynen pkk gibi.. devlet kurabileceklerini düsünerek devleti yikmaya calisiyorlar.. ama görmüyorlarmi emperyalistler tarafindan mendil gibi kullanilip atiliyorlar ?? bu kafa yapilarini degistirmek mümkün degilmi cevap bulursak.. yada egitim verirsek..
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen çalışmadan kolay para geliri diye düşünüyorum...Zehir zıkkım olsun
    Cevapla
  • Gogo 1 yıl önce Şikayet Et
    lanet nesil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi