Altılı masa, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni kamuoyuna açıkladı. Söz konusu metinde bulunan bazı maddeler ise tehlikeli alanlara giriyordu. Metin her ne kadar 6 partinin bildirisi gibi görülse de HDP'nin mutabakat metnine etkisinin ne olduğu da merak konusuydu.

Mutabakat metni ile ilgili Halk TV yayınında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, bazı maddelerin HDP için koyulduğu itirafında bulundu.

Taşkın, "Burada ben netameli bir konuya gireceğim" ifadeleriyle kamuyouna altılı masada gösterilmeyen HDP için mutabakata koyduğu maddeleri açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın'ın HDP itirafı şöyle:

"Bazıları diyor ki; Metinde Kürt yok HDP yok. Herkes spesifik bir yerden bakmaya çalışıyor. Bakın! dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatılmasının zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi, kayyum meselesinin çözülmesi. Ben bir ara bizim 85 tane olan anayasa maddesinde, Kürt meselesiyle ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı olarak 15 tane madde saymıştım"

Yorumlar 41 Yorum Var
  • abdullah 23 01.02.2023 15:36
    hdp siz hiç olur mu.chp hdp nin bir şubesi gibi hareket ederken hdp unutulur mu.maral her ne kadar inkar etse de vatandaş yemiyor bunları. bunların zeka seviyeleri yetmez bizleri anlamaya. en zeki,en bilinçli,en akıllı seçmen akp seçmenidir.chp nin açılımı cahil halkın partisi dir. çünkü izinden gittiğiniz kamal sizleri cahil bıraktı ama haberiniz yok.
  • Mevlüt Aykılıç 31.01.2023 14:02
    Dağdan ismi bilimeyen teröristleri BAKAN yapacaklar! Allah fırsat vermesin
  • İdo 31.01.2023 13:02
    Maddelerin çoğu hdp ye çalışırken hdp NİN ortalıkta görünmemeye çalışması diğerlerinin de altılı masayız demeleri resmen milletin aklıyla alay etmek değilmi
  • Tuncay 31.01.2023 12:33
    Adamlar daha açık nasıl anlatsınlar. Açık açık söylüyorlar işte. Hdpkk ya özerklik. Yani tam abd ve ab nin istediği gibi böl parçala yönet. Babacanın dediği gibi tabi avrupadan aferin alacaklar
  • Vangolu 31.01.2023 11:18
    Oy ugruna Doğu ve guneydogunun huzurunu bozmayin haberiniz olsun
Daha fazla yorum görüntüle