Diyanet: Hatim programına izin verilmediği iddiası gerçek dışıdır!

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Diyanet: Hatim programına izin verilmediği iddiası gerçek dışıdır!
Diyanet: Hatim programına izin verilmediği iddiası gerçek dışıdır!
GİRİŞ 31.01.2023 17:38 GÜNCELLEME 31.01.2023 17:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığından, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'un vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir camide hatim programına izin verilmediği iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Torun'un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi'nde hatim programı yapma talebinin, sekreteri tarafından ilçe müftülüğüne iletildiği belirtildi.

İlçe müftülüğünün, talebe karşılık "okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini, aynı alanda bulunan Mevlana Camisi'nde hatim programını düzenleyebileceklerini, cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini" ilettiği ifade edildi.

Görüşmenin ardından müftülüğe hatim programıyla ilgili herhangi bir talebin ulaşmadığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder, vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    2. Göl bal gibi ofsayt. Ne güzel çizgi çekiyorlar çizgileri. Helal olsun size helal olsun. İnceleyin bakalım. Ne çıkacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıklamanın giriş kısmı olayın gerçek olduğunu gösteriyor. Kendimden billiyorum bende yasaklı kişilerdenim.
    Cevapla
  • bordo-mavi bereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim, "fitnecilerin" oyunlarını kendi başlarına döndür ,onlara fırsat verme ..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı