Yeni kütleler yola çıktı! Kar yağışı geldi...İstanbul dahil 48 ilde alarm durumu...

Uzun bir süredir mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları artık yerini soğuk ve kar yağışlı havaya bıraktı. Gelen son dakika bilgisine göre 1 şubat itibariyle İstanbul dahil çok sayıda ilde kar yağışı etkili olacak.

GİRİŞ 01.02.2023 09:00 GÜNCELLEME 01.02.2023 17:54
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumu raporları dondurucu soğuk ve kar yağışlarının artık başlayacağını gözler önüne serdi. Bazı illerde hava sıcaklıkları eksi derecelere düşerken 1 Şubat itibariyle İstanbul dahil Türkiye'nin çok sayıda ilinde kar yağışına da kavuşuyoruz.

HARİTALARDA KAR ETKİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan haritalarda kar yağışının Türkiye'nin büyük bir kesiminde bu hafta itibariyle etkisini hissettireceği görülüyor. 1 Şubat Çarşamba günü itibariyle İstanbul'da karla karışı yağmur, Ankara'da kar yağışı etkili olacak.

KÜTLELER YAVAŞ YAVAŞ İSTANBUL'A DOĞRU GELDİ

1 Şubat gecesi ve sabah saatlerinde Karadeniz üzerinden parça parça yağış kütlelerinin Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Çekmeköy, Arnavutköy başta olmak üzere birçok ilçede karla karışık yağmur ve kar bırakması tahmin ediliyor.

1 Şubat'ın ilk saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı etkisini hissettirecek. Sıcaklıklar 3 dereceye kadar düşerken kar yağışının öğle saatlerine kadar yer yer devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ BAŞLADI

İstanbul'da kar yağışı başladı. Beylikdüzü ve Sultangazi'de gece saatlerinde kar yağışı etkili olurken, araçların üzeri beyaza büründü. 

ÇAMLICA BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı birçok ilçeyi beyaza bürüdü.

Çamlıca Tepesi'ne yağan kar sonrası havanın aydınlanmasıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.

48 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 48 kent için yeniden uyarıda bulundu. İşte gün içinde yağış beklenen 48 il; Edirne, Düzce, Bartın, Balıkesir, Bursa, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Bolu, Eskişehir, Ankara, Karabük, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Konya, Kayseri, Sivas, Tokat, Amasya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Karaman, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Muş, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Yozgat.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon Aralıyada yağsa keşke
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlerde kılozetin düğmesine basarak suyu lağıma gönderirseniz buna deniz dayanmaz.Allah sonumuz hayırlı etsin inşallah.
    Cevapla
  • SİLLELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    cahil seni
    Cevapla
  • HEYGİDİYILLARHEY 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Mayıs kapıdan baktıracakmı baktırırmı tabiki evet sevindirici haberler yağışlar çok şükür inşallah ülkemizde yeterli düzeyde yağışlar gerçekleşir bu sene kuvvetli yağışlara dikkat etmeliyiz.Askerdim terhis olduk Bingöle hüzünlü elveda hafif kar zaman zaman sulu kar minübüsteyiz Bingöl dağları zirve kısmı Haserek dolaylarını geçtik araç arızalandı yarabbim bir tipi Mayıs ayı 15 i indik aracı ittik çalıştı o kış ne kış oldu Genç ilçesinde eksi kırk kaloriferler dondu gündüz eksi 20 derece gördüm hey gidi yıllar hey coğrafi koşullar kışın sert geçtiği illerimiz var bu sene tekrarları yaşanabilir ulaşımdada dikkatedelim kar buzlanma.Hey gidi yıllar hey ömür akıyor nehir misali.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah çok bile veriyo birkere şükür yok
    Cevapla
  • Haydar ileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet kimse şükür etmiyor
    Cevapla
  • gardass 1 yıl önce Şikayet Et
    elhamdüllilah inşallah marta kadar yagar .nşallah nedese kıtlık gidecek
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi