Öğrenim Kredisi borçlarındaki gecikme zammı silinecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti

KYK borçlarındaki gecikme faizi siliniyor! TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında Öğrenim Kredisi borçlarında yer alan gecikme zamları silinecek.

Öğrenim Kredisi borçlarındaki gecikme zammı silinecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti
Öğrenim Kredisi borçlarındaki gecikme zammı silinecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti
GİRİŞ 04.02.2023 13:15 GÜNCELLEME 04.02.2023 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KYK borçlarının gecikme zammı silinip silinmeyeceği milyonlarca öğrenci tarafından en çok merak edilen konular arasından yerini alıyordu. Merakla beklenen karar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. 24 maddeden oluşan teklifi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile ilgili her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası silinecek 48 aya varan yeniden yapılandırma imkanı sağlanacak.

KYK BORÇLARINDA GECİKME ZAMMI SİLİNİYOR!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında geri ödemesi başlamış veya takip için vergi dairesine bildirilmiş olan öğrenim ve katkı kredilerinde bulunan gecikme zamları silinecek.
Bİlindiği üzere daha öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile KYK borçlarında bulunun faizler silinmiş. Yeni dönemde Öğrenim Kredisi alan gençlerin sadece ana parayı ödeyecekleri açıklanmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte daha öğrenim kredisine yansıtılan gecikme zamları da silinecek.

1 milyon 431 bin 535 kişinin öğrenim ve katkı kredisi borçlarından yaklaşık 4 buçuk milyar liralık gecikme zammı silinmiş olacak.

2023 KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite öğrencilere 2023 yılında yapılacak burs ve kredi ödemeleri 1.250 TL oldu. Buna ek olarak yeni yılla birlikte Yüksek Lisans öğrencilerine 2.250 TL doktora öğrencilerine ise 3.750 TL ödeme yapılacak.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 2
  • eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    peşin peşin yatıranlar nolacak adalet mi bu
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    hocam sadece gecikme zamları silinecek siz peşin ödediğiniz için zaten gecikme zammını ödemediniz eşit duruma getirilecez sadece ödeme durumu olmayanlar var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?