Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen Necmettin Erbakan sorusuna duygulanarak "Ağlatma bizi ya. Karıştırma oraları ağlatma bizi dur." sözleri ile yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı TRT ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2011 yılında hayatını kaybeden Saadet Partisi eski genel Başkanı Necmettin Erbakan ile ilgili gelen bir soru ise Erdoğan'ı duygulandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen 'Attığınız imzalardan hangisini atarken en çok heyecan duydunuz?' sorusuna şöyle cevap verdi.

Ayasofya. Allah rahmet eylesin üstat (Necip Fazıl Kısakürek) Sultanahmet'te konuşuyor. 'Ayasofya açılacak, Ayasofya açılacak...' Takdimini yapan da benim. Açmak da Allah'a hamd olsun bize nasip oldu. Üstadın o kararlılığını orada yaşadık. Ondan sonra da Ayasofya'yı açmak Rabbime hamd olsun bize nasip oldu. Nasıl duygulanmayayım?

Erdoğan, Abdulkadir Selvi'nin 'Taksim'e cami açtınız, Ayasofya'yı ibadete açtınız, başörtüsü sorununu çözdünüz. Bunlar merhum Erbakan'ın da hayaliydi, bunu siz gerçekleştirdiniz. Ama Erbakan'ın partisi olan parti sizin yanınızda değil.' sözlerine 'Ağlatma bizi ya. Karıştırma oraları ağlatma bizi dur. Maalesef. Erbakan hocamızın o vaatlerini gerçekleştirmiş biri olmamıza rağmen onunla o yolu yürümüş biri olarak şu anda birilerinin farklı zeminde, tam bu adımlara karşı olanlarla beraber olmaları insanı ciddi manada yıkıyor." şeklinde cevap verdi.

Yorumlar 110 Yorum Var
  • Ahmet 03.02.2023 21:50
    RTR, Erbakan'ın izinden gidiyor. Siz milli görüş gömleğini çıkardım dediniz, karamollaoğlu da milli görüş donunu çıkardı. Chp dayadı sırtını. Zaten Karamollaoğlu zihniyetiyle aynı çatıda yürüyemezdiniz. Erbakan Hocam için ölürüm şimdiki saadete bin oyum olsa birini verdim. Bana 28 Şubat eziyetinin yapanlarının gitti kucağına oturdu. Ahirette davacıyım Saadetlilerden.
  • salman 03.02.2023 14:39
    Dünya lideri sayın Cumhur Başkanım, bu ülkeyi uçurumun kenarından alıp bu seviyelere getirdiniz, hem de kısa bir sürede, biz halk olarak senden razıyız, rabbim de razı olur inşallah.
  • isbay 03.02.2023 14:28
    Reis davasında samimi olmasaydı bu kadar icraat nasip olmazdı. Erbakan hoca yaşlanmıştı ve genç bir yönetim gerekiyordu.. Genel Başkanlık kurultayını hatırlıyorsunuzdur herhalde..
  • Süleyman 02.02.2023 17:10
    Erbakana rest çeken kişi Erbakan istismarı yapıyor.
  • Recep IŞIK 02.02.2023 16:14
    Eyyy benim DÜNYA LİDERİM,EMİR ÜL ÜMERAM,HAŞMETLİ ULU HAKANIM,BAŞBUĞUM,BAŞ KOMUTANIM,HADİM ÜL HARAMEYNİM,HADİM ÜL TÜRKİYEM pek muhterem Recep Tayyip ERDOĞAN bey efendi!Yüce Yaratan ULU ALLAHIM CC.size hayırlı uzun ömürler versin.Yüce Yaratan yar ve yardımcınız yol unuz açık bahtınız APAK,sağlık ve mutluluğunuz heeep ama hep sürekli olsun.Durmak,durdurulmak yok UÇARAK TA değil IŞIK HIZI YOLA DEVAM.Yüce Yaratan ULU ALLAHIM CC.sizi dünya liderlerine ÖNDER,bizimkilere de ÖRNEK kılarak size kötülük düşünüp kötülük yapmak isteyenlere FIRSAT ve İMKAN vermesin. Siz bu ülkeyi KARANLIK ÇAĞDAN ALIP 22 senede IŞIK HIZI ÇAĞINA taşıyıp ZULMETLERİ YAKIP YIKTINIZ.
Daha fazla yorum görüntüle