İstanbul'a kar geliyor! AKOM ve Valilik'ten açıklama

İstanbul'da uzun bir süredir beklenen kar yağışı için artık geri sayım başladı. Sibirya kökenli soğuk hava İstanbul'a doğru hızla yaklaşıyor. Valilik ve AKOM kar yağışı öncesi teyakkuza geçti. Okul tatili kararı ise merakla bekleniyor.

GİRİŞ 04.02.2023 12:53 GÜNCELLEME 05.02.2023 09:05
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre İstanbul devam eden soğuk hava dalgasının üzerine kar yağışına da kavuşacak. Bugün aralıklarla etkisini göstermeye başlaması beklenen kar yağışının en etkili olacağı zaman dilimi ise açıklandı.

AKOM VE VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

AKOM) verilerine göre soğuk hava, kuzeyli rüzgarların 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacak. Soğuk hava nedeni ile 5-7 derece civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3 derece) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi öngörülüyor.

5 Şubat Pazar hava durumu

VALİ YERLİKAYA KAR YAĞIŞI İÇİN SAAT VERDİ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyaran Yerlikaya şunları söyledi;

Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da şiddetli bir yağışının yaklaştığını ve öğrenciler için tatilinin uzama ihtimali olduğunu belirtti.

Kar fırtınası ve vorteks oluşmasının muhtemel olduğunu belirten uzmanlar saatler içerisinde yüksek bir kar birikiminin de olabileceğini ve bununla birlikte yarıyıl tatilinin de uzayabileceği konusunda söylentiler oluştu.

THY'NİN 238 SEFERİ İPTAL

İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndan 5 ve 6 Şubat tarihlerinde toplam 238 seferini iptal etti 

27 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Gümüşhane, Mersin, Adana ve Antalya illeri için ise sarı kodlu verildi. 

Kütahya'da dağda mahsur kalan 60 öğrenci kurtarıldıKütahya'da dağda mahsur kalan 60 öğrenci kurtarıldı

Kar yolu kapattı! Ambulans helikopter düşük tehlikesi olan Gülperi'yi hastaneye yetiştirdiKar yolu kapattı! Ambulans helikopter düşük tehlikesi olan Gülperi'yi hastaneye yetiştirdi

Ankara'da yoğun kar yağışı! Her yer beyaza büründüAnkara'da yoğun kar yağışı! Her yer beyaza büründü

Elazığ'da korkutan görüntü: Şehir merkezinde kurt görüldü!Elazığ'da korkutan görüntü: Şehir merkezinde kurt görüldü!

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Güzel insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerlikaya; yaaa Kaya'nın yerlisimi olur kaya kayadır o kadar
    Cevapla
  • Atila 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakında cenabı allahim bildiği gibi yapsin her şeye maydanoz olmayın kar yagacakmış yagmayacakmi o zaman oylama yapın bari
    Cevapla
  • Edip Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan ekrem imamoğlu hadi gene iyisiniz kar geliyor siz hemen ailenizi alıp tatile çıkın kar demek tatil demek tatil sizinde hakkınız tatil size çok yakışıyor.
    Cevapla
  • Osman Selvi 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullular belediyeye güvenmesinler. Tedbir almak en iyisi.
    Cevapla
  • Tataroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    3 uydudan veri alıp yayınlıyorlar. 3 Gün için saat saat, sonrasına 3 saatlik tahmin veriyorlar harita üzerinde. Orda İstanbul için öyle aman aman bir kar yağışı göstermiyor. Tamam, bir yağış sistemi gelip geçecek ama, İstanbul'da hava sıcaklığı en soğuk gecede bile 0 derece. Yani eksiye düşmüyor. Görülecek kar yağışı da öyle abartıldığı kadar değil, birkaç santim. Kuvvetle muhtemel yağan ya şehrin üstündeki sıcak hava bulutunda veya yerde eriyecektir. Bu kadar abartı, gürültü patırtı çok gereksiz. İnsanları boşuna telâşlandırmayın. Yoksa yarın millet marketleri basacak, kıtlık olacak diye. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor