Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, muhalefete yakınlığıyla bilinen TELE1'de hükümetin "başörtüsüne anayasal güvence" getirecek yasa teklifinin laikliğe aykırı olduğunu söyledi.

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifi Türkiye gündemine getiren CHP ve muhalefet partileri adeta bir sessizliğe büründü. Önceki açıklamalarının aksine "Yasal düzenlemeye ihtiyaç yok" diyen muhalefet cephesi TBMM'deki oylamaya katılmadı. Buna gerekçe olarak ise maddede bulunan "dini inancı sebebiyle" ibaresi gösterildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar kesimle 'helalleşme' vaatleri havada kalırken, 28 Şubat zihniyetine sahip kesimlerden de konuyla ilgili skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak 5 Şubat 1937'de laiklik ilkesinin anayasaya konulmasının yıl dönümünde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'dan bir başörtüsü çıkışı geldi.

'DÜZENLEME LAİKLİĞE AYKIRI'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, muhalefete yakınlığıyla bilinen TELE1 ekranlarında başörtüsüne anayasal güvencenin laikliğe aykırı olduğunu söyleyerek düzenlemeye karşı çıktı. Sağkan başörtüsü düzenlemesine ilişkin, "Türban düzenlemesi laikliğe aykırıdır. Değişiklik laikliğe aykırı bir düzenleme içeriyorsa Anayasa Mahkemesi’ne görev düşecektir. Anayasanın ilk 3 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez, düzenlemelerle temel değerleri yıpratılamaz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 120 Yorum Var
  • Toyoğlu 11.02.2023 12:29
    Kânun teklifini kendi ağababanız milleti kandırıp oy almak için verdi ya. Yalan iki yüzlülük sizde olsa gerek.
  • Pütürgeli 06.02.2023 05:37
    İçimizdeki kripto Ermeni yahudi ve Rumlar’ın istememesi gayet normaldir !!!
  • Vatandas 06.02.2023 04:07
    Laikliğin bundan haberi var mı :))
  • Hoca Nasrettin 06.02.2023 02:32
    Sen dedin diye mi?
  • Vatan 37 06.02.2023 01:15
    Eeee helâlleşmeye gelince helalleşelim ama başörtüsü meselesinde laikliğe aykırı diyip meclisi terk edeceksiniz, sonrada barolar birliği başkanı çıkıp sözde helâlleşmeye kılıf uyduracak. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Hele ki seçim söylemi olarak by kemal tarafından ortaya atılan yasal düzenleme getirelim sözünden sonra mecliste oylamadan kaçmak af edilir bir konu asla değil.
Daha fazla yorum görüntüle