90 bin camide sela verildi! Mustafa Karataş Hoca canlı yayında dua etti

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki camilerde sela okundu. Prof. Dr. Mustafa Karataş Hoca ise, hayatını kaybedenler için canlı yayında dua etti.

GİRİŞ 07.02.2023 01:51 GÜNCELLEME 07.02.2023 02:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelindeki 90 bin camide, yatsı ezanından yarım saat önce depremde hayatını kaybedenler için sela verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da depremden etkilenen Gaziantep'te, vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

"BÜTÜN ÜLKE OLARAK, MİLLET OLARAK EL BİRLİĞİ İLE BU SIKINTILARI AŞACAĞIZ"

Hacı Perihan Kıymık Camisinde dua eden Erbaş, "Bütün ülke olarak, millet olarak el birliği ile bu sıkıntıları aşacağız inşallah. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak müftülerimiz, imamlarımız, müezzinlerimiz, bütün görevlilerimiz sizlerin hizmetinde. Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Her türlü afetten, felaketten, kötülükten, şerden bizleri muhafaza eylesin. Allah yar, yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİ'NDE SELA OKUNUP DUALAR EDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı öncesi sela okunup dualar edildi.

Depremde hayatını kaybedenler için yurt genelindeki camilerde selalar okunarak yatsı namazı öncesi dualar edildi.

Ayasofya-i Kebir Camii'nde dualar edildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için, Hacı Bayram Veli Camii'nde de yatsı namazından yarım saat önce sela okunup dualar edildi.

Erbaş'ın yaptığı duyuru kapsamında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde de yatsı namazından yarım saat önce sela okunup dualar edildi.

MESCİD-İ AKSA'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen yüzlerce Filistinli, namazın ardından depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Mescid-i Aksa'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin, Türkiye'deki deprem haberlerini sıkı bir şekilde takip ettiği aktarılıyor.

GAZZE'DE, GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Gazze Şeridi'nde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde onlarca kişi tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası Türkiye ve Filistin bayrakları açıldı.

Filistinliler, "Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz", "Suriye ve kederli halkına başsağlığı diliyoruz" ve "Kardeş ülke Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz" yazılı pankartların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını taşıdı.

"ACILARINIZI HAFİFLETMESİ İÇİN ALLAH'A DUA EDİYOR, NAMAZ KILIYORUZ"

Gıyabi cenaze namazına katılan Filistinli Emin el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin vurduğu Türkiye ve Suriye ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için burada bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Karataş Hoca canlı yayında dua etti

MUSTAFA KARATAŞ HOCA CANLI YAYINDA DUA ETTİ

Türkiye, tarihinin en büyük yıkımına neden depremini yaşadı. Kahramanmaraş, saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı. Kahramanmaraş depremi sonrası Gaziantep'te 6.4 ve 6.5 büyüklüğünde peş peşe iki büyük deprem yaşandı. Kahramanmaraş Elbistan'da saat 13.24'te 7.6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Bölgede yaşanan peş peşe büyük depremler çevredeki 10 ili de etkiledi. 2 binin üzerinde vatandaşımızın şehit olduğu elim olay sonrası Prof. Dr. Mustafa Karataş ve konuklar canlı yayında ellerini semaya açıp dua etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ayhan Gökmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemize yardım eden Ülkeler listesinde Filistini görünce Vallahi ağladım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin ağlayasın gelmiş. Dünyaya insan diye değil ümmet diye bakıyorsun da ondan.
    Cevapla
  • Aydın Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun emeği geçen herkesten, dinen caiz ise bir hafta devam edilirse isabetli olur.
    Cevapla
  • M.Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. ..
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun inş.
    Cevapla
  • Turgut Öztan 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi