MSB duyurdu: Orduya ait gemilerle iş makinaları taşınıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik deprem çevre illeri yerle bir etti. TCG İskenderun Gemisi yaralıları Mersin'e ulaştırmak için Hatay'ın İskenderun Limanı'na geldi. Yaralılar tek tek gemiye naklediliyor.

GİRİŞ 07.02.2023 11:50 GÜNCELLEME 07.02.2023 11:51
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hatay’da meydana gelen depremde yaralananlar, ambulanslarla getirildikleri gemiyle Mersin Devlet Hastanesine sevk edildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremle birlikte etkilenen 10 ilden biri olan Hatay'da da yaralar sarılmaya devam ediyor. Yıkılan binalardaki arama ve kurtarma çalışmaları hız kazanırken, yaralı kurtulanların da tedavileri sürüyor.

MSB'YE AİT GEMİLERLE İŞ MAKİNALARI TAŞINIYOR

MSB'den şu açıklama yapıldı:

Deniz Kuvvetlerimize ait TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemileri, deprem bölgesine iş makinaları ulaştırmak için Mersin’e doğru yola çıktı. Gemilerimizde ayrıca uyku tulumu, battaniye, çadır ısıtıcısı, jeneratör, gıda malzemeleri ve arama-kurtarma teçhizatları da bulunuyor. 

TCG İSKENDERUN GEMİSİ YARALILARI MERSİN'E TAŞIDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptığı açıklamanın ardından harekete geçen TCG İskenderun Gemisi, depremde yaralanan vatandaşları Mersin'e taşıdı. Yaklaşık ilk seferde 500 hastanın taşınacağı bilgisine ulaşılırken, Mersin’deki hastanelerin de hazır edildiği ifade edildi.

Peş peşe gelen ambulanslardan yaralılar, sedyelerle gemiye taşındı. Bir askerin ise yaralıyı sırtından taşıması dikkat çekti. Geminin içerisinde ayrıca sevk esnasından yaşanabilecek olumsuzluğa karşı, küçük bir sahra hastanesi de oluşturulduğu görüldü.

MSB BÜNYESİNDE AFET ACİL DURUM KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Masası oluşturuldu. Kriz masasının kullanımında 17 uçak, 2 Akıncı TİHA, çok sayıda seyyar mutfak ve banyonun yanı sıra depremzedelere azami yaşam koşullarını sağlamak için birçok imkan bulunuyor.

Öncelikle ‘hava yardım koridoru’ oluşturuldu/ 17uçakla+ helikopterlerle 121 sorti ( malzeme, personel, yaralı nakli)

2 Akıncı TİHA görevlendirildi

Malatya, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarına 8 Doğal Afet Kurtarma Timi / Kıbrıs’tan da Doğal Afet Yardım Takımı Gaziantep’e intikal etti

Kahramanmaraş, Malatya Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep’te toplam 15 bin kişilik sıcak yemek dağıtıldı

KIŞLALARDA DEPREMZEDE MİSAFİR EDİLİYOR

25 adet seyyar sahra mutfağı, 15’er adet banyo ve tuvalet konteyneri deprem bölgelerine ilk aşamada sevk edildi. Depremden etkilenen tüm bölgelerde çadır kurma faaliyetleri devam etti.

Komando taburları dahil 4415 personel, sahada görev yapıyor. 

HATAY'DA SAHRA HASTANESİ

Hatay’da şehir merkezinde sahra hastanesi kurmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

TCG İskenderun gemisi yaralıların tahliyesi için görevlendirildi. Bu gemiyle yaralıların İskenderun’dan Mersin’e tahliyesini en kısa sürede gerçekleştireceğiz. + 1 fırkateyn+ 1 karakol botu + 2 korvet İskenderun’da.

 

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 34
  • EvladıFatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne okur Hataya çokça iş makinesi gönderelim arayı kapatalım inşallah Hatayın çok ihtiyacı var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • dünya 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah verdi Allah aldı.Bu durumu dahi siyasi emellerine alet edenlere yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz güçlü çok şükür
    Cevapla
  • Sevdalı 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet-millet bütünleşmesi bu işte.Hani tsk nerde diyen arrrrrtttt niyetli melunlar.Aha da burda bakk.bak.gördünmü bak.işte orda,burda ,şurda gör,gör de o pis dilini bir daha doğru kullan.O dilleri dipten budarlar haaa.Alçaklığı bırakın.Çatlarsanızda çatlayın,patlayın,pare pare olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!