Milli Eğitim Bakanı duyurdu! 10 ilde tatil süresi uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin vurduğu 10 ilde eğitim öğretime başlama süresinin uzatıldığını belirterek “Tatil süresi tamamında iki hafta oldu” dedi.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu! 10 ilde tatil süresi uzatıldı
Milli Eğitim Bakanı duyurdu! 10 ilde tatil süresi uzatıldı
GİRİŞ 07.02.2023 23:06 GÜNCELLEME 07.02.2023 23:06
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "Cumhuriyet tarihinin en büyük depremiyle yüz yüzeyiz." dedi.
 
Konuşmasının başında, "Öncelikle tüm milletimize baş sağlığı dilemek istiyorum" ifadesini kullanan Bakan Özer, iki gündür bölgede bulunduklarının altını çizerek, "Bugün dünden daha iyiyiz. Yarın inşallah çok daha iyi olacağız." değerlendirmesini yaptı.



BİRLİK VE BARABERLİK ZAMANI
 
Birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlukların üstesinden hep birlikte gelineceğini vurgulayan Bakan Özer, bugünlerin birlik ve beraberlik zamanı olduğunu kaydetti.
 
Özer şunları söyledi: "Birlik beraberlik zamanı içerisinde koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı efektif kullanarak inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Burada Sayın Bakanımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, 2. Ordu Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün birimleri, gayet eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde süreçleri takip ediyor. İnşallah süreçleri başarılı bir şekilde nihayetlendireceğiz."

10 İLİN TAMAMINDA TATİL SÜRESİ 2 HAFTAYA UZATILDI
 
Sözlerini ilave bir bilgi ile tamamlayacağını dile getiren Bakan Özer, daha önceden tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar kapatıldığını duyurduklarını, deprem bölgesinde de dört ilde iki hafta, diğer altı ilde ise bir hafta eğitime ara verildiğini anımsatarak, alınan kararla deprem bölgesindeki on ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta itibariyle ara verildiğini bildirdi. Özer, tekrar baş sağlığı dileyerek zorlukların üstesinden birlikte gelineceğine işaret etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Tüm Ülke 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiyede uzatın
    Cevapla
  • Rabia 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence tüm Türkiyede tatil süresi uzatılmalı sokaklarda mahsur kalan vatandaşların okullarda barınması sağlanırsa herkes için daha iyi olur
    Cevapla
  • Nergiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Saygıdeğer bakanım bizde depremi yaşadık.Mardinliyim cidden psikolojik olarak iyi değiliz okullar açılmamalı.Endise korku var bir anne yüreğiden sesleniyorum.Saygilarimla
    Cevapla
  • Leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    Okular bence hemen açılmamalı bence tehlikeli, hepimiz bir arada durursak ( evde ) daha güvenli. psikoloji olarak ülke sarsıldı ölen öğretmen ve öğrenciler var ne yazıki . Bu yazıyı keyfiyen yazılmıyor ev vb. Herşey satın alınıyor ama can maalesef can satın alınamıyor.bence tatil uzatılması afet bölgelerine ihtiyaç yapalım .LÜTFEN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ BU YAZIYI GÖRSÜN.Ülkemizin gerçekten desteğe ihtiyacı var lütfen okular uzatılmış elimizden geliyoruz .. ( GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM ) ❤
    Cevapla
  • Ceylinaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet öyle olmalı sonuçta ülke sağlığımız çok önemli fakat Meb.in müfredatıda düşünmesi gerekiyor (bunun yanı sıra örneğin 8. Sınıf oralardada var LGS öğrencisi diğer illerdede var buda haksızlığa giriyor.) çok ince düşünülmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde tatil uzatılmalı. Afet bölgesi olmayan illerden yardıma giden ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz, vatandaşlarimiz var. Zaten tüm insanlarımızın ciğeri yanıyor, kimsede moral kalmadı. Bu psikoloji ile nasıl ders anlatılacak, nasıl ders anlıycaklar.
    Cevapla
  • Ceylinaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet öyle olmalı sonuçta ülke sağlığımız çok önemli fakat Meb.in müfredatıda düşünmesi gerekiyor (bunun yanı sıra örneğin 8. Sınıf oralardada var LGS öğrencisi diğer illerdede var buda haksızlığa giriyor.) çok ince düşünülmesi gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak