Son bir asrın en büyük felaketinden birini yaşayan Türkiye'ye birçok ülkeden arama kurtarma ekibi gelirken muhalif yayın organı TELE 1 ise ekiplerin moralini bozmak için elinden geleni  yapıyor. 

TELE 1'DEN ALGI OPERASYONU

TELE 1 canlı yayınında Namık Koçak isimli sunucu,  Türkiye'ye yardım için gelen Macar kurtarma ekibini Maraş'a taşıyan otobüsün yolda benzininin bittiğini ve benzin paralarını kendilerinin ödediğini iddia etti.

TELE 1 sunucusu,  söz konusu ekibin su almak istediğinde yanlarında Türk Lirası olmadığını söylediğini ama market sahibinin 'döviz de alırız' yanıtı verdiği iftirasında bulundu.

BÜYÜKELÇİ ALGI OPERASYONUNU BOZDU

Canlı yayındaki bu yalanı paylaşan bir sosyal medya kullanıcısına Macar Büyükelçi cevap verdi.

Yalanı deşifre eden Macar Büyükelçi Viktor Matis, "İncek'te az önce 19 kişilik, Macaristan'dan karayoluyla gelen grubumuzla konuştum. İstanbul'da bir istasyonda benzinlerini ödedi bir yerli. Buradaki alışverişte kolalarının hepsini birinin ödediğini gördüm. Ben başka yerde kurabiye alırken dükkan sahibi elindeki poğaçaların yarısını verdi" dedi.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları TELE 1'in yalanına büyük tepki gösterdi. 

Yorumlar 104 Yorum Var
  • Subhi 09.02.2023 01:37
    Şeref yoksunu sunucu !!!!!
  • TOKATLI 09.02.2023 00:55
    Tele 1 halk TV krt tv de çalışanşarda utanma duygusu ve vicdan aramak saf gönüllülük olur bunlar da vicdan ve inanç yok Allah bunlara fırsat vermesin.
  • Misafir 09.02.2023 00:46
    Utanacak yüz lazım
  • Muhittin 09.02.2023 00:45
    Yuh olsun sana spiker bozuntusu, Allah seni bildiği gibi yapsın
  • Sedef 09.02.2023 00:34
    yazık yazık yunanlılar sizden merhametli ülkemizi dışarı karşı karamak için her türlü yalan haberler yapıyorsunuz sizin Türk vatandaşı olduğunuzdan ve insanlığınız şüpleniyorum.gün birlik günüdür kendinize gelin.
Daha fazla yorum görüntüle