Türkiye'den Twitter'a 'deprem' uyarısı: Dezenformasyonlara karşı sorumluluk çağrısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi.

GİRİŞ 09.02.2023 00:55 GÜNCELLEME 09.02.2023 10:54
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Görüşmede; sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ile birlikte dezenformasyonlara karşı sorumluluklara vurgu yapıldı.

TÜRKİYE'DEN TWİTTER'A DEPREM UYARISI!

Türkiye'den Twitter'a 'deprem' uyarısı geldi. Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı.

Toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter'ın sorumluluklarına işaret edildi.

Toplantıda ayrıca; Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 90
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Twitter'ı bile durduran bu zihniyete yazıklar olsun. Miller can derdinde ya siz?!
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Takriri sükun kanununu biz icat etmedik ,sayın muhalif. Her mesajı nasıl takip etsin devlet. Bizzat akutçuları dinledim (hani sizden ya ) onlar bile söyledi . Bu sosyal medya ile ,mesajlarla yanlış yönlendiriyorlar. Diyorlar ki gidiyoruz km lerce uzağa bir umut var diye bakıyoruz ne sen ses var ne de böyle bir bina. Al sana Kontrolsüz Twitter. Sakin bana "devletin işi ne ,kontrol etsin " deme. Devlet bunca işin arasında bir de dezenformasyonla mı uğraşsın. Tedbir her zaman iyidir, can yaksa bile.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerlisini yapmak lazım. Deneyenler oldu ama beceriksiz çıktılar. Güçlü bir şekilde girmek lazım. Bu işi de mi Bayraktar'dan bekleyeceğiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Ülke olarak millet olarak her felaketin her zorluğun altında kalmaz çıkarızda bu muhalefetin yapmış olduğu yalan haber yalan siyaset içimi acıtıyor bunlarla başedemiyoruz bunlar bizden deyil ülke için elinden gelen her kötülüğü yapıyolar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olmanın gereği yapılacaktır Kim olursa olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!