Kilis’te akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Gökyüzünde görülen şiddetli şimşek çakmalarının ardından Kilis’te ‘süper hücre fırtınası’ yaşandığı değerlendirmesi yapıldı.

Deprem ve sel felaketinin ardından Kilis’te süper hücre fırtınası etkili oldu. Gök gürültüsü ve şimşekler gökyüzünü aydınlatırken fırtınada ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

Yağışın gece boyunca aralıklarla sürmesi bekleniyor.

SÜPER HÜCRE NEDİR?

Süper hücre atmosferin yukarı seviyelerindeki açısal rüzgâr yön değişiminin fazla olduğu aşırı termodinamik kararsızlığa bağlı olarak dikey rüzgârların fazla olduğu bölgelerde ortaya olan kuvvetli bir oraj biçimidir.

Orajın dört alt sınıfından (süper hücre, bora hattı, çoklu hücre ve tek hücre) biri olan süper hücre, bunlar arasında yaygınlığı en az olanıdır.

Süper hücre “Az Yağışlı” (Low-precipitation: LP), “Klasik” (Classic), “Bol Yağışlı” (High-precipitation: HP) olmak üzere üç çeşittir

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Fatih 18.03.2023 21:30
    İlahi ikaz devam ediyor .Tövbe istiğfar ve duaya devam edelim.
  • ataberg 18.03.2023 14:04
    hey maşaallah . ne kaadaar güzel... muhteşem. yaradanın bunları bize sunması mükemmel bir lutuf.
  • memetzade 18.03.2023 14:02
    Aynı fırtına e gök gürültüsü Adıyaman'da da oldu, sanki obüs mermisi patlıyor gibiydi...
  • memo 18.03.2023 12:58
    bereket bulutunu beklerken felaket bulutu gelme ihtimali çok yüksek. deliye demişler kar yağacak, ben titremeye hazırım demiş. İstanbullu felakete hazır.
  • Anka 18.03.2023 12:20
    İstanbulda yapsalar da barajlar dolsabu yaz susuzluktan helak olacağız
Daha fazla yorum görüntüle