Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu Esenler'de şu anda ilk etapta dönüşmesi gereken 92 bin 160 konutun 60 bininin dönüştüğünü belirterek projeler konusunda Plancılar odası, CHP ve İBB'nin 11 durdurma davası açtığını ifade etti.

İşte Haber7'ye özel açıklamalar yapan Tevfik Göksu'nun çarpıcı değerlendirmeleri;

Esenler kentsel dönüüm konusuna büyük mesafe kaydetti. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması Esenler'de yürüyor. Esenler'de şu anda ilk etapta dönüşmesi gereken 92 bin 160 konutumuz vardı 60 bini dönüştü çok şükür. Geriye kalan dönüşümü de hızlı bir şekilde devam ediyor.

6 Şubat'tan sonra bir farkındalık oluştu ve bu farkındalıkla beraber "Bizim durumumuz ne olacak" diyen insanlarımıza da 34 adada yeni bir dönüşüm hamlesi başlatıyoruz. Hedefimiz Esenler'de riskli olabilecek bütün yapıları ortadan kaldırmak. 

Kentsel dönüşümde karşılaştığımız sorun halkın yaklaşımından daha ziyade siyasilerin oportunist yaklaşımları ve siyasi hesaplaşmalar. Projelerimize Plancılar odası, CHP ve İBB 11 tane durdurma davası açtı. Deprem İstanbul için bir risk mi? Risk. Bu riski ortadan kaldırmak için yapılacak iş de binaları yenilemek. Bu binaların yenilenmesi CHP'yi,Plancılar odasını, İBB'yi neden rahatsız ediyor. Çünkü onlar için deprem sadece bir iletişim argümanı. 

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Reisin Has Adamı 23.03.2023 00:42
    Bu Mehmet Tevfik Göksu tam cumhurbaşkanı olacak adam. Bence Reis sonrası düşünülebilir. Değerli bir abimiz.
  • Hatay 23.03.2023 00:01
    Bu dava şöyle neticelenmeli bence isteyen olursa evi yapılsın, ha bunlara inan hala varsa bırakın olduğu yerde kalsın bu kadarda koca kafalık olmaz kaç defa ispatlanmış TOKİ'nin evleri hala direten varsa ne diyek artık.
  • abdullah 23 22.03.2023 14:07
    bırakın durdursunlar istanbul halkı seçti bu ekremi cezasını çeksinler hatayda olduğu gibi.hataylılar bedelini canları ile ödedi bizde ödeyelim. halkı kentesel dönüşüme karşı kışkırtanlar hakkında hiç bir işlem yapılmıyor ayrıca utanmadan sıkılmadan deprem bölgesine gidip hükümeti kötülüyorlar. bunlara inananlar çeksinler cezalarını.
  • Adam 22.03.2023 07:49
    Bu chp ve zihniyeti iflah olmaz.
  • Deli Dumrul 21.03.2023 21:41
    Davayı kabul ederek, iptal kararı veren hakimleri deprem bölgelerine tayin ediniz.
Daha fazla yorum görüntüle