RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den tehditlere yanıt: Çabalarınız boşuna

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kurumu hedef gösterenlere tepki göstererek, "Her türlü iftirayı atmaktan çekinmeyen müfterilere pabuç bırakmayacağız. Çabalarınız boşuna. Bizi sindiremezsiniz. Sonuna kadar kararlıyız." ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den tehditlere yanıt: Çabalarınız boşuna
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den tehditlere yanıt: Çabalarınız boşuna
GİRİŞ 23.03.2023 00:45 GÜNCELLEME 23.03.2023 01:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), cezaevinde bulunan ve terör suçundan yargılanan Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabını yayınladığı gerekçesiyle Halk TV’ye 5 kez yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı. RTÜK ayrıca, yayımladığı bir dizide kadına yönelik şiddet sahneleri yer aldığı gerekçesiyle Show TV'ye 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezasına çarptırdı.

Bunun üzerine bazı muhalif medya organları ile bazı muhalif siyasetçiler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) hedef gösterdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu gelişmeler sonrası Twitter'daki hesabından "Hiç kimse görevimizi yapmamızı engelleyemez" başlıklı sert bir açıklama yaptı.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Ekranlarında görevini 6112 sayılı kanuna göre yerine getiren Üst Kurulumuzu bilinçli bir şekilde hedef gösteren medya kuruluşlarına;

RTÜK’ü ve üyelerimizi tehdit eden kibirli, halktan uzak siyasetçilere;

Teröre ve teröristlere destek veren sözde özgürlük savunucularına;

Siyasi ikbal ve menfaatleri için bile bile yalana ortak olup Üst Kurulumuza her türlü iftirayı atmaktan çekinmeyen müfterilere pabuç bırakmayacağız. Çabalarınız boşuna. Bizi sindiremezsiniz. Sonuna kadar kararlıyız. 

Görevimizi Anayasa ve Kanundan aldığımız yetkilerle daha büyük bir şevkle, heyecanla ve gururla yapmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    pis ve ahlaksız dizler başladı bu suraları kim kimin kçagnda belli değil durdurmak sizlerin görevi saygılarımla
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    milli olmama gibi sorunumuz var. Toplama bir devlet gibiyiz. hiç bir yol haritamız yok, hiçbir ilkemiz yok. özgürlük adı altında her türlü pisliğe onay veren, fakat algı ve mahalle baskısının da cok iyi yapıldığı bir ülke olduk. rüzgar nereye eserse o tarafa savruluyoruz. pkk ortaklıgına oy verecek %50 halk cıkmıs piyasaya. sorunun büyüklüğünü düşünün.
    Cevapla
  • ozz 1 yıl önce Şikayet Et
    Rtuk baskanini tehditleri cok yanlis buluyorum ama kendisi de akp nin bekciligini birakip isini layikiyla yapmasini bekliyorum
    Cevapla
  • Muallim 1 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK ahlaksız dizilere yaptırımı ne zaman yapacaksın. Gençliği kaybetikten sonra mı?
    Cevapla
  • vesselam.. 1 yıl önce Şikayet Et
    madem müslümansınız... önce dinimize , kültürümüze saygısızlık eden dizileri v e proğramları bi kaldırın .. ülke ne hale geldi... ahlaksızlık diz boyu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü