Adana'da DEAŞ sanığına istenen ceza belli oldu!

Adana'da terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da DEAŞ sanığına istenen ceza belli oldu!
Adana'da DEAŞ sanığına istenen ceza belli oldu!
GİRİŞ 23.03.2023 14:48 GÜNCELLEME 23.03.2023 14:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DEAŞ üyesi olduğu gerekçesiyle 4 Şubat'ta tutuklanan Suriye uyruklu A.H.S. hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "örgüt üyeliği" suçundan soruşturma yürütülen M.E'nin cep telefonunda sanık A.H.S'nin Suriye'deki örgütsel eylem ve faaliyetlerine yönelik görüntülerin tespit edildiği belirtildi.

DİJİTAL MATERYALLER BULUNDU

Sanığın DEAŞ'a katılımı artırmak adına toplantılar yaptığı aktarılan iddianamede, dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğrafın bulunduğu bilgisine yer verildi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

A.H.S'nin DEAŞ üyeliğinden işlem yapılan kişilerle irtibatının bulunduğu, kod isim kullandığı, Suriye'de DEAŞ işgalindeki bölgede örgütsel ders ve toplantılara katıldığı ve ikametinde örgütsel dokümanlar ele geçirildiği, deşifre olmamak için sürekli telefon hattı değiştirdiği kaydedilen iddianamede, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Suçlamaları reddeden tutuklu sanık A.H.S'nin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    pkklı olunca ceza yok. buna ceza var. pkk sempatizanlarına da ceza istiyoruz. adamlar her yerde açık açık apoyu savunuyor, pkk bayrağı açıyor. nasıl bir devlet olduk biz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!