Tehlike artarken müjde duyuruldu! 50 ilde etkili olacak

Geçtiğimiz aylarda son 22 yılın en kurak dönemi yaşanırken Meteoroloji'den gelen son dakika verileri kuraklığa karşı umutları yeşertmeye başladı. 50 ilde hafta sonu kuvvetli yağış bekleniyor.

GİRİŞ 25.03.2023 06:22 GÜNCELLEME 11.04.2023 14:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tarihin en kurak kış aylarını geride bıraktığımız bu günlerde yağışlar için ilkbahar umudumuz oldu. Meteorolojiden gelen yağmur haberleri de merak edilmeye başlandı. 

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi

Hafta sonu da Türkiye güneşli ve yağmurlu olmak üzere doğu batı olarak ikiye ayrılacak. Batı'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken doğuda ise yağmur etkisini hissettirecek.

İstanbul'u destekleyen 10 baraj kaygılandırdı! İşte son durumİstanbul'u destekleyen 10 baraj kaygılandırdı! İşte son durum

Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır, akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Pazar günü itibariyle İstanbul başta olmak üzere batı kesimlerde de yer yer yağmur geçişlerinin görülmesi bekleniyor. 

Deprem bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

YAĞIŞ MİKTARI TAHMİNİ

SON 22 YILDA BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Türkiye'de son 22 yılın en kurak ocak ve şubat ayının yaşandığını belirterek, "İlkbaharda beklenen soğuklar ve yağışı almadığımız takdirde; yaz aylarında bizi daha önemli kuraklık, su sıkıntısı, tarımsal üretim, verim ve kalite sıkıntısı bekliyor" dedi.

Birçok il için alarm verildi: Çok şiddetli kuraklık tehlikesi altındaBirçok il için alarm verildi: Çok şiddetli kuraklık tehlikesi altında

İSTANBUL'DA ALARM DURUMU

İstanbul'da yağışlarının mevsim normallerinin altında kalması barajları da etkiledi. Kentin barajlarındaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesinde seyrediyor.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla burda yağışlar baya etkili hiç durmuyo toprak kokusunu alabiliyorum
    Cevapla
  • biri 1 yıl önce Şikayet Et
    tehlikeyi sevindiriyorsun
    Cevapla
  • Açı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumlara bir inşallah deseniz ya yağmura doyacak geçen Marmara için de aynı haberi yapmıştınız ama bir gün hafif yağdı. İnşallah demek bu kadar zor olmasa gerek. Çünkü her şeyin sahibi o . O dilemezse yaprak kimildamaz.
    Cevapla
  • yazar 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğayı etkiliyorlar. Göklerdeki bulutların yarısı doğal değil. Devlet bu konuya bir el atsın.
    Cevapla
  • Allah'ın garib kulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım herkesin yaptığı iyilik kadar iyilik verecek yaptığı kötülük cezasını elbette bulur oda bize dönüş olarak doğal afetlerle gösteriyor insan oğlu nezaman zina faiz kumar haram işleri bırakırsa Rabbimde ülkemize aydınlık günleri gösterir yoksa ülkemizin yakasını musibetler bırakmaz selam ve dua ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'