Tehlikeli gelişme sonrası müjde verildi

Son yıllarda görülen en kurak ayları yaşayan Türkiye'de Mart ayının son günlerinde başlayan yağmurlar yüzleri güldürse de tam çare olmadı. Meteoroloji'den gelen haberlere göre 60 ilde yağış etkili olacak.

GİRİŞ 02.04.2023 06:33 GÜNCELLEME 05.04.2023 06:40
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Tarihin en kurak kış dönemini geride bırakırken baraj doluluk oranları da çok düşük seviyelerde kaldı. Meteoroloji'den gelen son verilere göre yağmurlu hava birçok ile etkili olması beklenirken barajlar için de yeni bir umut doğdu. 

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi, Ege ve Göller yöresinde, bugün (Salı) Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 80 zaman zaman 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, yerel su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKMASA DA DAMLADI

İstanbul’da yağış oranlarının mevsim normallerinin altında kalması, yurttaşlarda kuraklık endişelerini beraberinde getirdi. Geçen haftaki yağışlı hava barajlarda ufak da olsa bir artış sağladı.

Ancak, barajlardaki doluluk oranı yine de beklenenin altında kaldı…

İSKİ, 1 Nisan tarihli baraj doluluk oranlarını paylaştı. Verilere göre, İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 39.59 olarak kaydedildi. İşte İstanbul barajlarında son durum…

 

Uzunhızırlı Göleti kuruma noktasına geldi, kuşlar bölgeyi terk ettiUzunhızırlı Göleti kuruma noktasına geldi, kuşlar bölgeyi terk etti

Elazığ'da ürküten manzara: 550 metre çekilen Keban Barajı'nda 83 yıl sonra ortaya çıktı!Elazığ'da ürküten manzara: 550 metre çekilen Keban Barajı'nda 83 yıl sonra ortaya çıktı!

Karadeniz'e kuraklık uyarısı! Yağışların artması da yetmiyorKaradeniz'e kuraklık uyarısı! Yağışların artması da yetmiyor

SON 22 YILIN KURAK OCAK VE ŞUBAT AYI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Türkiye'de son 22 yılın en kurak ocak ve şubat ayının yaşandığını belirterek, "İlkbaharda beklenen soğuklar ve yağışı almadığımız takdirde; yaz aylarında bizi daha önemli kuraklık, su sıkıntısı, tarımsal üretim, verim ve kalite sıkıntısı bekliyor" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Hüseyin Tozkoparan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte bir çok toplum(lar) iklim faktörleri ile yok edildi. İnsan yaradılış amacına uygun yaşamayınca felaketlerin gelmesi gayet normaldir. Dünya enerji piyasasını ele geçirmiş çakal lanetli tipler istedikleri gibi politikaları dayatıyor. Gizli ve açık zulüm zirve yapmış. Daha me bekliyoruz?
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımız imtihan olabilir ama iklimi bununla bağdaşlaştırmak doğru olmamalı belki de artık yavaş yavaş dünyanın çoğrafyası değişmek zorundadır.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanları yakarsanız her yeri Beton kaplarsanız doğayı olduğu gibi kirletirseniz Allah çok bile veriyor eyvallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın rahmet i ve merhameti çoktur o kullarına asla zülm etmez .
    Cevapla
  • Cmll 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye bu kadar Suriyeli Afgan doldurursanız su da yetmez patates de yetmez soğan da etmez kiralar da yükselir her şeyde olur ülkemde sığınmacı ve mülteci istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?