CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salih Müslim'in devlet tarafından konuşturulduğunu iddia etti. 

14 Mayıs'a kadar HDP'yle açık iş birliği yapan Kılıçdaroğlu, ilk turda aldığı mağlubiyetin ardından milliyetçi kimliğe bürünmüştü. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteğini almak için HDP'nin adını anmaktan imtina eden Kılıçdaroğlu, seçimler yaklaşırken PKK'lı teröristlerden kendisine gelen desteği reddetmeye çalıştı. 

Ancak Kılıçdaroğlu, daha önce PKK'dan gelen desteklere karşı sesini çıkarmıyordu. 

Seçimlerden önce PKK'nın elebaşı olan birçok terörist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için tarihi bir fırsat ele geçirdiklerini, bu yüzden Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söylemişti. 

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da terör suçlarından tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala başta olmak üzere birçok ismin tahliye edilmesi için Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirtmişti. 

HDP'lı Sırrı Sakık da CHP'yle yaptıkları anlaşmalarla ilgili, "Kapalı kapılar ardında söylenenlerin kamuoyunda deklare edilmesi gerekir" demişti.

HDP, Kılıçdaroğlu'yla anlaştıktan sonra 11 maddelik talep metni yayınlamıştı. HDP'nin, özerklik getirilmesi ve kayyumların kaldırılmasına dönük taleplerinin olduğu biliniyor.

Yorumlar 300 Yorum Var
  • arif kabaçalı 29.05.2023 15:45
    bu ayagına sıkıyor sen kandilden aldığın desteği iptal ettirsen aldıgın oy seni barajın altında bırakmaz belki ama san da yaramaz Madem mit kandilde CHP ye oy istedi geçersiz sayalım sonra nasıl aglayacaksın oturup bakalım
  • misafir 28.05.2023 12:07
    sahte demokratlar iş başına gelene kadar güler yüzlü Allah bunlara iktidar vermesin ülkeyi perişan ederler
  • EFE 28.05.2023 03:20
    28 Mayis senin siyaset bitdi.Kilicdaroglu aslinda tutlanmalisin isbirligi yapdigin adamlar teroristler bunun cezasi yokmudur.Siyasetdin sonudur ya cezayi onlar keserler senden onlara unut verdin kaybetdin bunu faturasi agir olur sence.
  • Mesele 28.05.2023 01:38
    Bu kadar yalan söylerken hiç sonunu düşünmüyormusun.
  • Nilgün 28.05.2023 01:22
    Madem mit kandilde CHP ye oy istedi geçersiz sayalım
Daha fazla yorum görüntüle