Ebru eserler, depremzedeler yararına online müzayedeyle satışa çıkıyor

Doç. Dr. Aylin Şengül Taşçı'nın sunumuyla; Hikmet Barutçugil ve öğrencilerinin eserleri depremzedeler için hayırseverlere sunuluyor. 6 Haziran Salı günü saat 21.00'da düzenlenecek söz konusu müzayede, Bidsee üzerinden yapılacak.

Ebru eserler, depremzedeler yararına online müzayedeyle satışa çıkıyor
Ebru eserler, depremzedeler yararına online müzayedeyle satışa çıkıyor
GİRİŞ 04.06.2023 16:36 GÜNCELLEME 04.06.2023 16:39

Bidsee’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bağış müzayedesinde Hikmet Barutçugil ve öğrencilerinin eşsiz eserleri satışa çıkarılacak.

Bağcılar, Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında deprem bölgesine konteyner desteği sağlamak amacı ile online müzayede düzenliyor. Online müzayedede Hikmet Barutçugil’in barut ebruları ile bir öğretmen ve 16 öğrencinin yaptığı 35 kadar eser satışa sunulacak.

Hikmet Barutçugil ve Öğrencilerinin Eserleriyle Gerçekleşecek Online Bağış Müzayedesi 6 Haziran Salı 21:00’de Bidsee’de.

6 Haziran'da hayırseverler, online bağış müzayedesinde buluşacak ve yardımseverlik yarışına katılacaklar! Bu olağanüstü deneyim, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için birlikte hareket etme fırsatı sunacak.

Doç. Dr. Aylin Şengün Taşçı'nın etkileyici sunumuyla birlikte, depremzedeler için iyi bir yaşama destek olmak isteyen herkes, çevrimiçi bağış müzayedesinde kendine yer bulabilir, teklifleri artırarak hayırseverlikte öncü olma şansını elde edebilir.

Çok büyük bir afetle karşı karşıya kalmış, yakınlarını, evlerini, düzenlerini kaybetmiş depremzedelerin yeniden hayata bağlanmalarına yardım etmek isteyen tüm destekçiler, online müzayedeye katılarak destek sağlama fırsatına sahipler. Ücretsiz olarak Bidsee uygulamasını telefonlarına indirebilir ve profil doğrulamasını tamamladıktan sonra çevrimiçi müzayedede teklif vermeye başlayabilirler.

Hikmet Barutçugil’in Barut Ebruları Bu Müzayedede!

Hikmet Barutçugil, Ebruyu her zaman bir bilim dalı gibi gören ve geliştirmeyi hedefleyen bir yaklaşıma sahiptir. Sanatı yaşatmak amacıyla, günlük kullanım araçlarından iç mimari malzemelerine kadar çeşitli ürünler geliştirmiş ve daha önce görülmemiş ebru tekniklerini denemiştir. Barut Ebrusu olarak adlandırılan ebru türünü keşfetmiş ve çok nadide eserler üretmiştir.

Şimdi bu eserler depremzedeler yararına Bidsee’de online müzayedeye çıkıyor. Katılmak isteyen herkes ücretsiz olarak uygulamayı indirebilir, profil doğrulaması yaparak müzayedelere katılabilir. Dileyenler uygulamayı indirdikten sonra etkinliği takip edebilir, canlı yayın başlamadan önce bildirimler alarak haberdar olabilir ve yayına ilk katılanlardan olabilir.

Bidsee’de Online Bağış Müzayedelerinde 6 milyon TL’nin üzerinde bağış toplandı.

Bidsee online açık artırma uygulamasında düzenlenen bağış müzayedelerinde, hayırseverlerle buluşan eserlerden elde edilen gelirler çeşitli yardım faaliyetlerine aktarıldı. Mobil cihazları üzerinden kolayca Bidsee müzayedelerine katılabilen hayırseverler, ihtiyacı olanlara büyük katkılar sağladı.

Bidsee'de gerçekleşen müzayedeler arasında bazıları büyük etki yarattı ve yüksek miktarlarda yardım toplandı. Örneğin, depremzedelere yardım amacıyla düzenlenen hat sanatı eserleri odaklı müzayedede, teklifler sürekli olarak arttı ve sadece 3 saat içinde 2 milyon TL'nin üzerinde gelir elde edildi. Sayaç her teklifte yenilendi, en yüksek teklifi veren eserin sahibi olurken depremzedeler için de önemli katkı sağladı.

Bidsee Nedir?

Bidsee, teknoloji altyapısı ve keyifli kullanıcı deneyimiyle öne çıkan online açık artırma uygulamasıdır. Satıcılar ve teklif verenler için son derece kullanıcı dostu bir mobil uygulama deneyimi sunarak, kullanıcılara satıcı ve teklif veren olma imkanı sağlar. Eser sahipleri, antikacılar ve satıcılar, ileri tarihli canlı yayınlar planlayabilir veya anlık olarak online müzayede başlatabilir. Kullanıcılar, planlanmış yayınları takip edebilir ve uygulamanın yayın bildirimlerini takip ederek yayınlara katılabilir. Bidsee uygulaması ücretsiz olarak sunulmaktadır ve profilini doğrulayan herkes, online açık artırmalarda teklif vermeye başlayabilir.

Bidsee, müzayede sürecinin kesintisiz ilerlemesini sağlar ve senkronizasyon sorunlarını ortadan kaldırır. Otomatik olarak yenilenen sayaç, kullanımı kolay teklif verme özelliği ve kesintisiz açık artırma deneyimi sayesinde müzayede heyecanını hiç azaltmaz

Bidsee, müzayede deneyimini pratik, hızlı ve kolay erişilebilir hale getirir.

Depremzedelerin hayata tekrar tutunma çabalarına umut olmak isteyenler Bidsee mobil uygulamasını indirebilir ve ücretsiz olarak müzayede canlı yayınına kolaylıkla katılabilir. 

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme