Anadolu’nun en büyük ahşap direkli camisi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Eşrefoğlu Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi.

Beyşehir Eşrefoğlu Camii’nin 1299’da Anadolu Selçukluları döneminde inşa edildiği biliniyor. Anadolu’nun en büyük ahşap direkli camisi olan tarihi yapı, tavanı ve kapılarındaki süslemeleriyle de dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Eşrefoğlu Camii’nin Konya’nın incilerinden biri olduğunu ifade etti.

Beyşehir Eşrefoğlu Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini değerlendiren Başkan Altay, ”Gün batımının en güzel seyredildiği Beyşehir Gölü’nün hemen yanında bulunan Eşrefoğlu Camii Konya’mızın incelerinden bir tanesi. Konya, bilindiği gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve kültürel olarak çok yoğun bir ilimiz. Yine 200 yıl boyunca Selçuklu Devletine ev sahipliği yapmış bir şehir” dedi.

Başkan Altay: “Eşrefoğlu Camii de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek hepimizin göz bebeği oldu. Burası ahşap direkli camiler içinde Türkiye’nin en büyük camisi. 1296-1299 yılları arasında Eşrefoğluları Beyliği döneminde Eşrefoğlu Seyfettin Süleyman Bey tarafından yaptırılmıştır. 7 asırdır ayakta duran bir tarihi eserden söz ediyoruz. Yine giriş kapısı ile taş işçiliğinin en güzel haliyle bizi karşılıyor. Aslında Eşrefoğlu Camii her özelliğiyle ön plana çıkan muhteşem bir eser” ifadelerini kullandı.

Eşrefoğlu Camii’nin bütün özellikleri taşıyan Türkiye’nin ender camilerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Altay, konuşmasının devamında: “Eşrefoğlu Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Çok yoğun bir ziyaretçi bekliyoruz. Herkesi Beyşehir’e ve Eşrefoğlu Cami’sine bekliyoruz. Anadolu’nun en güzel eserlerinden biri olan bu caminin 7 asırdır ayakta kalması bizim için oldukça önemli. Halen ibatede açık olan bu camimiz Konya için çok önemli bir değer” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir