Gölbaşı'nda kazı çalışmaları durduruldu

Gölbaşı'ndaki kazı durduruldu. Topraktan Uzi mermileri de çıkarılırken, çıkarılan silahların el bombalarının seri numaralarının silindiği ifade ediliyor. Silahlar 5-6 ay önce gömülmüş.

Gölbaşı'nda kazı çalışmaları durduruldu
Gölbaşı'nda kazı çalışmaları durduruldu
GİRİŞ 09.01.2009 11:24 GÜNCELLEME 09.01.2009 11:24

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Gölbaşı ilçesi girişindeki bir arazide polis tarafından yapılan arama çalışması sona erdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide başlattığı silah ve mühimmat arama çalışmaları sona erdi.

Yapılan çalışmalar nedeniyle kurulan güvenlik çemberi kaldırıldı. Güvenlik şeridi  nedeniyle yol kenarından görüntü alan basın mensupları, çalışmaların tamamlanmasının ardından kazı alanına girerek, görüntü çektiler.

Arama çalışmaları sırasında 2 lav silahı, 10 el bombası ve çok sayıda mermi bulundu.  Mermilerin, 9 milimetre çapındaki tabancalara ve Uzi olarak bilinen otomatik tabancaya ait olduğu, el bombaları üzerindeki seri numaralarının bazı bölümlerinin tahrip edildiği öğrenildi.

Mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca inceleneceği, inceleme tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilerek dosya kapsamına dahil edileceği kaydedildi.

Ancak başka bölgelerde aramaların yapılabileceği belirtiliyor.

Bulunan silah ve patlayıcılar İstanbul'a götürülecek. Bulunan silahların 5-6 ay önce gömüldüğü sanılıyor.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 3
  • hakan bafra 17 yıl önce Şikayet Et
    Geç Kalınmış. Arayın arayın daha kimbilir ne çıkar.kimileride ergenekon diye bişey yok diye dursun.Ben bu hükümetin bu tarafını takdir ediyorum.Gidin üzerlerine. Bu memleket de sucu olan kim olursa olsun yargılansın.paşa maşa farketmez
    Cevapla
  • tarık mercan 17 yıl önce Şikayet Et
    şaştım. ya bu ülkede neler oluyormuş da bizim haberimimz yokmuş bu neya yazıklar olsun
    Cevapla
  • meliha aktaş 17 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir ülke.... Alllahım nasıl bir ülkede yaşıyorum,nasıl bir dünyada... olanları aklım almaz oldu artık,hiç bir şeyin mantıklı açıklaması kalmadı...yaaa sabır,bekleyip görelim bakalım ne çıkacak!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ezan'a gösterilen saygıdan rahatsız olan sözde şarkıcı skandal sözler sarfetti
İstanbul'da üçlü zirve: Bakan Fidan'dan son dakika açıklamalar!