Livaneli neden hedef tahtası olmuş

Son günlerde bestelerini sattığı için kıyasıya eleştirilen ühlü sanatçı Zülfü Livaneli, kendisini siyasi rakip görenlerin karalama kampanyası başlattığına inanıyor...

Livaneli neden hedef tahtası olmuş
Livaneli neden hedef tahtası olmuş
GİRİŞ 01.09.2009 07:45 GÜNCELLEME 01.09.2009 07:45

"Özgürlük meselesi bir şarkı tartışmasını çoktan aştı: Üzerine köşe yazıları yazılıyor, her zeminde, her gazetede tartışılıyor" diyen Livenali, "Eşeği sırtına almak" başlıklı köşe yazısında siyasi komplo kurbanı olduğunu açıkladı.

CHP'nin içinde bulunduğu kaostan kurtulması için Baykal'a karşı düşünülen başlıca isimler arasında yer alan Livaneli, bir Nasrettin Hoca fıkrası örneği ile kendisini çaresiz bırakan kampanya karşısında pes ettiğini belirterek şunları yazdı:

Özgürlük tartışması iki düzlemde yürütüldü.

Bazı dinleyicilerim samimi duygularla ya karşı çıktılar ya desteklediler.

Ama aynı dönemde konserimin ilgi görmesi, basında genişçe yankılanması, yazılarımın manşete taşınması Ankara’da bazı zevatın huzurunu kaçırdı. Bu arada internet sitelerine Livaneli parti kuruyor haberleri düştü. İyice kuşkulandılar.

Birileri “Livaneli siyasi lider olarak ortaya sürülmek isteniyor!” dedi ve tetikçilerine “Devirin!” talimatı verdi. (Bunlar tahmin değil bilgi.)

Tetikçiler de başka konu bulamadıkları için Özgürlük ve reklam eleştirisine giriştiler, hatta ağır provokasyonlar yaptılar.

Heyecanlı bir yapım olduğu için ne yazık ki ben de bunların kurduğu bazı tuzaklara düştüm.

(Bu arada Leman Dergisi’nde beni eleştiren Başar Başaran ve internet sitelerindeki arkadaşlarıma hiç alınmadım. Sadece müfterilere kızdım. Yanlış anlamasınlar beni lütfen.)"

Livaneli, parti kurma ya da bu saatten sonra siyasete soyunmak gibi bir niyeti olmadığını belirterek, "Bu işler artık korkunç gidiyor. Siyaset iyi niyetli, yurtsever insanlara göre bir uğraş değil. Haberleri bile izlerken tüylerim diken diken oluyor. Nerde kaldı o cehennemin içine girmek..." açıklamında bulundu.

Siyasetçilerin sanatçıların yetenek ve üretimlerine akıl erdiremediğini belirten Livaneli, "Beni rahat bıraksınlar, onların dünyası ayrı, benimki iyice ayrı. Bırakın şarkılarımı söyleyeyim" dedi.

Livaneli'nin bugünkü köşe yazısının özgün halini bu linki kullanarak okuyabilirsiniz

(Haber 7 - Vatan)

YORUMLAR 1
  • Şenol Çömez 16 yıl önce Şikayet Et
    Para kazanmayıp acından mı ölsün. Birçok sanatcı acından ölüyor sol görüşlü diye emeğini satmasın mı ? Bence en iyisini yapıyor. Satttı diye eleştirenlerin hangisi gidip orjinal bir cd sini alır yada Ömer Zülfü Livaneli yatağa düşse kapısını açıp bi tas çorba verir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TÜİK açıkladı: İşte mayıs ayının en çok  kazandıran yatırım araçları!
İmamoğlu ve Özel, DSP ile görüşüyor! "Partiyi bize devredin..." Kavala ve Demirtaş detayı!