Şehitler için Tekirdağ’dan Gelibolu’ya yürüdüler

Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 57. Alay askerleri anısına Tekirdağ’dan Gelibolu’ya yürüyüş düzenlendi.

Şehitler için Tekirdağ’dan Gelibolu’ya yürüdüler
Şehitler için Tekirdağ’dan Gelibolu’ya yürüdüler
GİRİŞ 15.03.2011 20:26 GÜNCELLEME 15.03.2011 20:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediye Başkanlığı ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin ortaklaşa düzenlediği yürüyüş programı, Tuğlalı Park’ta yapılan törenle başladı. Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı’nda Türk milletinin verdiği bu mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu, Türk milleti 250.000 insanını, aydınını kaybettiğini anlattı. Masatlı, bu organizasyonun Tekirdağ da yapılmasının çok anlamlı olacağını söyledi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da konuşmasında Türk aydınların büyük bir kesiminin savaşta şehit olduğunu belirterek, o aydınların izinde olduğunu vurguladı.

Törenin ardından başlayan yürüyüşün ilk konaklama yeri Malkara olup sırasıyla 16 Mart’ta Keşan, 17 Mart’ta Gelibolu, 18 Mart’ta Gelibolu’dan hareketle Eceabat’a varılacak. Grup, tören alanına geçerek, oradaki törene katılacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Skywolf 13 yıl önce Şikayet Et
    Zeka sorunu???. Yine nüksetmiş anlaşılan, 57. alay için yüründüğünden bahsediliyor, 57. alayı bilmek, öğrenmek lazım, yoksa her zamanki giib boşa zırvalarsın,
    Cevapla
  • z ziyaretci 13 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmm.................................. .......Dergi veya Gazete´de yazilip Basilan yerde,iscilik yapsam..,ARSiV den Devamli yazacak birseyler bulurdum,Uykusuz kalsam bile,maksat dikkat cekmek degilmi,Laf olsun Torba Dolsun ...MeseLa Canakkale Savasinda 57 ci alay hakkinda,Ölenler Hakkinda Yorum yapardim ama Yoruma gerek yok, Ruh ölümsüz,Canakkale RUHU da ölümsüzdür ,,Annadin sen onu................
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı