Diyanet, Kur'an-ı Kerim portalı açtı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ''Kur'an-ı Kerim Portalı'', ''http://kuran.diyanet.gov.tr'' adresinde kullanıma açıldı.

Diyanet, Kur'an-ı Kerim portalı açtı
Diyanet, Kur'an-ı Kerim portalı açtı
GİRİŞ 13.07.2012 17:16 GÜNCELLEME 13.07.2012 17:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, portalda Kur'an-ı Kerim okumaya girişten tefsir kadar pek çok hizmetten faydalanılabilecek.

''Kur'an Öğrenmeye Giriş'', ''Kelime Arama'', ''Kur'an Dinleme'', ''Hatim Okuma'', ''Kur'an Kütüphanesi'', ''Meal'', ''Tefsir'' ve ''Sureler ve Konu Fihristi'' bölümlerinin bulunduğu portal, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı en büyük Kur'an portalı olması bakımından önem taşıyor.

Kur'an-ı Kerim'i güzel ve doğru şekilde okumayı 18 derste öğreten interaktif yapıdaki ''Kur'an okumaya giriş'' bölümünde, Kur'an harfleri, telaffuzları, tecvit bilgileri, anlamlarıyla birlikte namaz sure ve duaları yer alıyor.

SİTEYE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Kur'an okumaya giriş bölümünde ise resimlerle abdest ve namaz başlığı altında abdest ve namazla ilgili genel bilgiler veriliyor.

Portal, interaktif ortamda aynı anda Kur'an-ı Kerim'i Arapça ve Türkçe mealiyle okuma fırsatı da sağlıyor. Sitede, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan meal ve tefsirleri sayfa sayfa okumak ve kamuoyunda bilgisayar hattı olarak bilinen ve kolay okuma imkanı veren dijital hatla hazırlanan Kur'an-ı Kerim'i de okumak mümkün.

Kur'an-ı Kerim portalında, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin hafızlarının okuduğu hatimler de yer alıyor. Sitede, Türkiye'nin seçkin hafızları Davut Kaya ve İshak Daniş'in yanı sıra dünyaca ünlü hafızların tilaveti de bulunuyor.

Portalda ayrıca Mehmet Emin Ay'ın seslendirdiği Kur'an-ı Kerim meali de dinlenebiliyor.

-Kur'an arama motoru-

Portal, Kur'an-ı Kerim'den belli kelimeleri arama hizmetini de sağlıyor. ''Kur'an Arama Motoru'' olarak isimlendirilen bölümde Türkçe ve Arapça kelimeler, arama motoruna girilerek, kelimenin geçtiği ayetler kolaylıkla bulunuyor. Kur'an Arama Motoru'nda (KAM) hem Türkçe hem de Arapça kelime ya da kelime gruplarıyla arama yapılabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • necmeddinayhangedk 11 yıl önce Şikayet Et
    geç te olsa . geç te olsa hazırlayanlardan allah (c c) razı olsun.bu milletin ufku ancak manevi ışıkla aydınlanır lütfen daha fazla gecikmeden milleti aydınlatınn çooookkkkkkkk geç kaldınız çookkkkkkkk.milletin inancını maneviyatını bozmak için sureti haktan gözüken okadar şeytan varki kanal kanal dolaşıyorlar internet sitelerinde cirit atıyolar adeta.diğer tarafta bu manevi boşluğu fırsat bilen ahlaksızlara gün döğuyor pislik dolu dizilerini proğramlarını sunuyor bu milletin önüne. diyanet kanalıda bir an evvel çok daha aktif bir misyonla yayına geçer in şaallh. çünkü bu millet bu iki şeytanii güçler tarafından kuşatılmış durumda
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji. teknoloji islam'a çok yakışıyor gerçekten çünkü teknoloji bilim demek bilim ilim demek ilim demek yüce allah'ın emri demek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı