Hakkari

Hakkari'den kısa kısa

20:43 04 Aralık 2017
Hakkari'den kısa kısa

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Rehberlik ve Araştırma ile Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile Rehberlik ve Araştırma ile Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Merkezde eğitim alan çocukları sınıflarında ziyaret eden Toprak, onlarla sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Toprak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim ve Sanat Merkezinin çocukların ve gençlerin eğitimi ve hayata hazırlanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Yaşıtlarına göre zeka, sanatsal ve matematiksel düşünme açısından çok önde olan çocukları en verimli hale, kendisine, vatana ve millete fayda sağlayabilecek en iyi noktaya getirebilmek için bu tip bir kuruma sahip omanın önemine işaret eden Toprak, Hakkari'nin buna sahip olduğunu belirtti.

Yetenekli çocukların tespiti için öncelikle öğretmenlerin eğitildiğini belirten Toprak, şunları kaydetti:

"İl genelinde 900 civarında öğretmenimize hangi kriterlerde çocukların önde olduklarını anlayabilecekleri, değerlendirebilecekleri bir eğitim verildi. Bunların önerileri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav yapılıyor. Bu sınav sonunda başarılı olan ve testleri geçen çocuklarımız yaşıtlarına göre önde değerlendirilecek bir hale geliyorlar. Bu yeteneklerini daha da geliştirip bilimsel yönde katkıda sağlanarak vatana millete, eğitim camiasına daha faydalı olabilmeleri için burada tam bir takviye altına alınıyorlar.”

Toprak'a ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da eşlik etti.

- Dünya Engelliler Günü

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri evlerinde ziyaret etti.

Bağlar ve Pehlivan mahallelerinde ikamet eden bazı engellileri ziyaret eden Funda Toprak, onlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Toprak'a ziyaretlerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Kaya ve sosyal hizmet uzmanları da eşlik etti.

- Kaya engellilerle bir araya geldi

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bedensel Engelliler Derneği ve Engelli Spor Kulüpleri üyeleriyle bir araya geldi.

Kaya, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri ziyaret ettiklerini belirterek, şunları aktardı:

“Burada engellilerimizin dertlerini dinledik. Amacımız bu engellilere evde en güzel şekilde bakılmasını sağlamak. Bu anlayış ile evde ziyaret ettiğimiz engelli ailelere bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bizim onlardan isteğimiz engellilere çok iyi bakmaları, onları bir külfet olarak değil bir nimet olarak görmelerini istiyoruz.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.