Hakkari

İki gün başından ayrılmadı! Ekmek parası

09:45 20 Mayıs 2020 4 Yorum Var
İki gün başından ayrılmadı! Ekmek parası

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bataklığa saplanan ineğinin başından iki gece ayrılmayan Mehmet Emin Atasoy, tek geçim kaynağı olan hayvanın kurtarılmasını bekledi. İki günlük beklemenin ardından Atasoy 12 nüfusu geçindiren ineğine kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler köyünde yaşayan Mehmet Emin Atasoy’a ait inek, üç gün önce, Nehir Sazlığı yakınlarında otlanırken bataklığa saplandı. Akşam saatleri olması nedeniyle bir şey yapamayan Atasoy, sabahı beklemek için ineğinin başından ayrılmadı. Sabahın ilk ışıklarıyla köyden gelen vatandaşların desteğiyle yapılan çalışmalar sonuç vermeyince Atasoy ikinci gece de ineğinin başından ayrılmadı.

"TEK GEÇİM KAYNAĞIM BU İNEK"

İHA'da yer alan habere göre zor şartlarda yaşadığını belirten Atasoy, “Her zaman olduğu gibi inekleri otlamak için bu taraflara gönderiyoruz. Akşam üstüydü ineğim gelmeyince merak edip hemen aramaya çıktım. Nehir sazlığına doğru gittim. Baktım ineğim bataklığa saplanmış. Hemen çıkartmak için itelemeye başladım ama bataklık olduğu için çıkmadı. Mecbur ineğimin başına bir şey gelemesin diye sabaha kadar yanında bekledim.

"KÖYDEN GELDİLER YİNE ÇIKARAMADIK"

Köyden yardım istedim, sağ olsunlar hepsi geldi yardıma ama maalesef yine çıkartamadık. Her yeri aradık kurtarmak için fakat bataklık olduğu için kimse gelemedi. Şu an çok üzgünüm, bu inek benim evimin tek geçim kaynağıdır. İneğimi yalnız bırakamıyorum, lütfen yetkililer bana yardım etsin” dedi.

İNEĞİNE KAVUŞTU

10 çocuk babası Atasoy'un bu yardım çığlığının ardından dün akşam üstü yapılan çalışmalar neticesinde ineği bataklıktan çıkarıldı. Tek geçim kaynağı olan ineğine kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Atasoy, destek olanlara ise teşekkür etti. Yüksekova Belediyesi'nde görevli veteriner hekim Hekim Kaçan, hayvanı muayene ederek sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yüzünü güldürsün yardımcın olsun dayı.. ben bilirim bu duyguyu...
    Cevapla
  • Yasin 24 3 yıl önce Şikayet Et
    On çocuk kendisi eşi toplam oniki kişi bir inekle geçiniyor yemezler kaçakçılık yapmıyorsa mümkün değil geçinmesi
    Cevapla
  • Muaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya güzel kardeşim neden hemen sui zan yapıyorsun, iktisat ve kanaat ile gecinilir eskiden zaten hep öyleydi,, maalesef bu medeni hayat doymaz yaptı...
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Mal canın yongası.
    Cevapla
  • Mazlum yuksekova 3 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun cok sevindim
    Cevapla
  • Yeşilyurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de merak ediyordum, ne oldu diye. Hamdolsun kurtulmuş, helal rızık kazanmaya çalışanlara ne mutlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.