Hatay

Rekortmen haltercinin hedefinde Rio var

12:36 13 Aralık 2015
Rekortmen haltercinin hedefinde Rio var

AHMET ÖZEL - Rekor kırarak şampiyonluklar elde eden bedensel engelli halterci Nazmiye Muslu Muratlı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda podyuma çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Doğuştan kalça çıkıklığı bulunan Nazmiye Muslu Muratlı, ikamet ettiği Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, günün büyük bölümünü antrenman yaparak geçiriyor.

2016 Rio için kota alan milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıklarında en büyük desteği eşi Muhsin Muratlı ve ailesinden gördüğünü söyledi.

 

- Olimpiyat macerası

 

Haltere 2004'te bir arkadaşı vasıtasıyla Konya'da başladığını aktaran milli sporcu, 2008 Pekin Paralimpik Oyunları'na katıldığını ancak başarılı olamadığını, bunun kendisini daha da hırslandırdığını ifade etti. 

Bıkmadan yoluna devam ettiğini ve daha çok çalıştığını belirten Nazmiye Muslu Muratlı, 2010 yılında Malezya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Halter Dünya Şampiyonası'nda 42 kiloda yarıştığını, ilk hakkında 102,5 kilo, ikinci hakkında da 106 kilo kaldırarak, rekorla altın madalya kazandığını anlattı. 

Bu madalyanın kendisi için dönüm noktası olduğunu vurgulayan milli halterci, şunları söyledi:

''2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda 40 kiloda mücadele ederek, dördüncü hakkımda 109 kilo ile dünya ve paralimpik rekoru kırdım ve altın madalya kazandım. 2014'te Dubai'de düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'nda da rekor kırarak altın madalya kazandım. Şimdiki hedefim ise önümüzdeki yıl Rio de Janeiro'da yapılacak paralimpik oyunları. Rio'da da başarılı olarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyorum.''

Öte yandan, Dörtyol Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan, şampiyon sporcunun 19 Aralık Spor Salonu'nda çalışmasını sürdürdüğünü, kurum olarak kendisine her türlü desteği verdiklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.