Hatay

"Fırıncı annenin" ekmekleri çocuklarının eğitimi için

11:46 14 Ocak 2016
"Fırıncı annenin" ekmekleri çocuklarının eğitimi için

LALE KÖKLÜ - Hatay'da baba mesleği fırıncılığı ustalıkla yapan 44 yaşındaki Zekiye Keşre, açtığı iş yerinin kazancıyla hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de biri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde diğeri ise lisede okuyan 2 çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor.

Yurt dışında çalışan eşinin işlerinin bozulması üzerine evinde dikiş yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Keşre, çocuklarının büyüyüp eğitim masraflarının artması üzerine 5 yıl önce kiraladığı bir dükkanda ekmek fırını açtı. Keşre, bir süre sonra yurda dönen eşiyle ekmek üretmeye devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde açtığı fırında, kızı ve oğlunu okutabilmek için "kürek sallayan" Keşre, çalışkanlığıyla da çevresindekilerin takdirini topluyor.

Mahalledeki müşterilerinin "Zekiye abla" olarak seslendiği Keşre, AA muhabirine, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için açtığı fırında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

Tek amacının çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak olduğunun altını çizen Keşre, "Çocuklarım için çabalıyorum. Bir kadın olarak zaman zaman zorlanıyorum ama işimi de çok seviyorum. Gelen müşterilerim ilk başta şaşırıyor, ilk defa kadın fırıncı gördüklerini söylüyorlar ama sonradan bana alışıyorlar. Ata mesleği olduğu için fırıncılığın her türlü püf noktasını da çözdüm" dedi.

Keşre, çocuklarının da derslerinde başarılı olarak emeklerini boşa çıkartmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Kızım derslerinde çok başarılıydı, hep doktor olmak istedi. Çok şükür istediği bölümü de kazandı. Hedefine giden bu süreçte onu en iyi şartlarda okutmaya çalışıyorum. Oğlum henüz lise öğrencisi inşallah o da liseyi başarılı bir şekilde tamamlayarak üniversiteye gidecek. Çocuklarım için ayakta durmaya çalışıyorum. Elimden gelen bu. Kızımın eğitim masrafları biraz fazla. O nedenle maddi yönden sıkıntı yaşıyoruz ama üstesinden geleceğim. Başka bir gelirimiz yok. Kızımın daha iyi şartlarda okuması için burs verilmesini istiyorum."

Keşre, eşinin kendisine büyük destek verdiğini belirterek bir anne ve baba olarak çocuklarının en iyi şartlarda okuması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kocası Ganim Keşre (51) ise eşi ve iki çocuğuyla gurur duyduğunu söyledi.

Çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olması için ayakta durduklarını ifade eden Keşre, "Gider çok ama gelir az ancak çocuğum tıp öğrencisi, onunla iftihar ediyorum. Allah tüm anne ve babaya böyle evlatlar versin. Onlar bizim yüzümüzü yere düşürmedi bizler de anne baba olarak onlar için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.