Hatay

Yeni devlet hastanesi 1,1 milyon hastaya hizmet verdi

19:27 12 Ağustos 2017
Yeni devlet hastanesi 1,1 milyon hastaya hizmet verdi

Hatay Devlet Hastanesinin, 2017 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 150 bin hastaya sağlık hizmeti verdiği bildirildi.

Hastane yöneticisi Mustafa Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl sonunda hizmete açılan hastanenin yatak kapasitesinin bin 50'ye çıktığını belirtti.

Hastanede 256'sı uzman olmak üzere 302 hekimin görev yaptığını kaydeden Erdoğan, "Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 1 milyon 150 bin hastaya bakıldı. 42 bin 114 hasta, ameliyat yapılarak tedavi gördü, 6 bin 190 hasta doğum yaptı. 31 bin 980 hastanın ise yatarak tedavileri tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, hastanede açılışından bu yana yeniliklerin hizmete girmeye devam ettiğini, bu kapsamda uyku laboratuvarının da hizmete girdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Uyku laboratuvarında hastaların uykularının analiz edilerek tedaviyle daha rahat uyumalarının sağlıyoruz. Birçok insanda rastlanan horlama, uyku apnesi, uyku bozuklukları, hipertansiyon, kalp yetmezliği, unutkanlık, okulda başarısızlık, gece terlemesi, sabahları ağız kuruluğu, baş ağrısı, kilo artışı ve dikkat eksikliğine yol açabilmektedir. Uyku laboratuvar sayesinde bu hastalıkların meydana gelme olasılığının en aza indiriyoruz. Uykuda nefesin durması, astım kadar yaygın olan fakat yakın zamana kadar tanısı konulamayan bir hastalıktır. Laboratuvarda, hastaların uykuda nefes durmasının zararlı etkilerinden korunması için uyku cihazının verdiği rapor doğrultusunda hastanın daha rahat uyku geçirmesini sağlıyoruz."

Erdoğan, hastanenin yatak sayısı, yoğun bakım ve hizmet kapasitesinin artırılmasıyla daha fazla hastaya hizmet verilebilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.