Hatay

Dünya Çevre Günü'ne doğru

11:38 03 Haziran 2018
Dünya Çevre Günü'ne doğru

Hatay Valisi Erdal Ata, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ata, mesajında, Birleşmiş Milletlere üye 113 ülkenin katılımı ile 1972 yılında çevre konusunda Stockholm'de yapılan ilk uluslararası konferansın düzenlenme tarihi olan 5 Haziranın, Dünya Çevre Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Dünya nüfusundaki hızlı artış, çarpık kentleşme ve sanayileşme gibi etkenler ile doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan çevre sorunlarının, bütün insanlığın geleceğini tehdit eder hale geldiğini aktaran Ata, küresel boyut kazanan çevresel sorunların çözümüne yönelik adımlar atmak ve tedbir almanın gerekliliğinin altını çizdi.

Ata, mesajında şunları kaydetti:

"Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi için gösterilen çabanın temel amacı, insanın daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamasını sağlamaktır. Unutmayalım ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insana ve insanlığa verilen zarardır. İnsan ve doğa arasında tabii dengeyi korumak amacıyla, doğal kaynaklara zarar vermeden, teknolojiyi ilerletmenin, kaynakların bilinçli olarak tüketilmesinin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını planlamalıyız. Bu düşüncelerle sağlıklı çevrenin ve sağlıklı toplum demek olduğunu bir kez daha hatırlatarak bütün hemşehrilerimize daha temiz, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir gelecek temennisi ile Dünya Çevre Günü'nü kutlarım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.