Hatay

Vali Ata, Çevre ve Şehircilik Müdürü'nü kabul etti

11:30 06 Haziran 2018
Vali Ata, Çevre ve Şehircilik Müdürü'nü kabul etti

Hatay Valisi Erdal Ata, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Ata, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, dünyada nüfusun hızla artması, kentleşme ve sanayileşmenin getirdiği çok ciddi sorunların, insanoğlunun geleceği için en büyük tehdit unsuru haline geldiğini belirtti.

Türkiye'de son yıllarda çevre konusunda duyarlılığın arttığına işaret eden Ata, şunları kaydetti:

"Geçmişte yaşanan sıkıntılardan ders alarak üzerinde yaşadığımız cennet gibi coğrafyamızın, havanın ve suyun değerini bilerek, sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim çocukluğumuzda belki Türkiye'nin birçok yöresinde derelerden su içmek mümkünken bugün bırakın insanları herhalde hayvanların dahi su içmesinin bir hayli zorlaştığını görüyoruz. Havanın, toprağın kirlendiğini görüyoruz. Bunun mutlaka önlenmesi gerekir. Eğer gelecek kuşaklara daha temiz bir dünya devretmek istiyorsak bu konuda üzerimize düşen tüm sorumlulukların farkına varıp gereğini yerine getirmek zorundayız."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergin ise kabulünden dolayı Ata’ya teşekkür ederek, Dünya Çevre Günü etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.