Hatay

Hatay'da tarihi cami, restore edildi

13:01 15 Eylül 2018
Hatay'da tarihi cami, restore edildi

Hatay'da, içinde barındırdığı kentin ilk halk kütüphanesiyle dikkati çeken tarihi Nakib Camisi, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, yaptığı açıklamada, tarihi Nakib Camisinin onarımına 2017 yılında başladıklarını ve bir yılda restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Caminin yaklaşık iki hafta sonra ibadete açılacağını belirten Yıldıran, şöyle devam etti:

"Cami içinde bulunan ve Antakya'nın ilk halk kütüphanesi olduğu bilgisine ulaştığımız yer için özel bir çalışma yaptık. Elde edilen veriler ve uygulama sırasında açığa çıkan mimari özellikler göz önünde bulundurularak yeniden projelendirilmiş ve özgün işlevine uygun olmak üzere kütüphane olarak restorasyon uygulaması tamamlanmıştır. 1940 yılından 1970 yılına kadar halk kütüphanesi olan mekan, kütüphanenin buradan taşınması sonrası 1975 yılında yapılan düzenlemeyle ihtiyaca binaen tuvalet olarak kullanılmıştır. Ancak yaptığımız çalışmayla artık tam anlamıyla özgün işlevini kazanan alan kütüphane olarak Antakya kültür tarihindeki yerini yeniden alacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.