Arsenal’in yıldızı Thomas Partey Müslüman olma sebebini açıkladı: “Onun vesilesiyle…”

İngitlere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal’in Ganalı futbolcusu Thomas Partey, iki ay önce İslamiyet’i seçtiğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Partey’in bu açıklaması ülkede büyük yankı uyandırırken, bu kez futbolcu neden Müslüman olduğunu anlattı.

Arsenal’in yıldızı Thomas Partey Müslüman olma sebebini açıkladı: “Onun vesilesiyle…”
Arsenal’in yıldızı Thomas Partey Müslüman olma sebebini açıkladı: “Onun vesilesiyle…”
GİRİŞ 05.06.2022 20:54 GÜNCELLEME 06.06.2022 12:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Atletico Madrid altyapısından çıkıp 2020 yılında astronomik bonservis ücretiyle Arsenal’e geçen Thomas Partey, Mart ayında Müslüman olduğunu duyurdu. Konuya ilişkin bir de fotoğraf paylaşan futbolcu, uzun süre boyunca gündemde kalmıştı. Önce Clarence Seedorf, daha sonra da Partey’in İslamiyet’i benimsemesi yabancı basında çok konuşulurken, ünlü futbolcudan bir de açıklama geldi.

Clarence Seedorf Müslüman olduğunu açıkladıClarence Seedorf Müslüman olduğunu açıkladı

FASLI ARKADAŞI ARACI OLDU

Ülkesi Gana’dan bir gazeteciyle bululan Thomas Partey, İslamiyet’i benimsemesinde arkadaşının rolü olduğunu anlattı. “Sonuç olarak onlarla aynı mahallede büyüdüm. Onların geleneklerini biliyordum. Müslümanlığı benimsememde Faslı arkadaşım aracı oldu” ifadelerini kullandı. Ganalı gazeteci, Faslı kişi hakkında daha fazla bilgi isteyince Partey, “Sevdiğim bir insan. Onun hakkında konuşmam doğru olmaz” cevabını verdi.

Thomas Partey, Arsenal

Mart ayında Londra’daki bir ibadethaneye giden oyuncu, buradaki hocanın yönlendirmeleriyle şehadet getirerek Müslüman oldu. Daha sonra, Kur’an-ı Kerim’i hocayla beraber tutarken çektirdiği fotoğrafını sosyal medya aracılığıyla paylaştı. Bu gönderi kısa sürede binlerce etkileşim alırken, bu kararından ötürü eleştirenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı.

31 milyon 70 bin insanın (2020) yaşadığı Gana’da nüfusun yüzde 71,2’si Hristiyanlık dinine mensup. Batı Afrika ülkesinin sadece yüzde 17,6’sı İslamiyet’i benimsemiş durumda. Ülkedeki bu dağılımdan ötürü Thomas Partey uzun süre eleştiri oklarının hedefindeki isim oldu.

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Thomas Partey, konuşmasının devamında ismini Yakup olarak değiştirdiğini de açıkladı. Arkadaşlarının bu hamlesine tepki gösterdiğini belirten ünlü futbolcu, tüm eleştirilere rağmen Yakup olarak kalacağını vurguladı.

Thomas Partey'in Müslüman olduğu an

Arsenal formasıyla bu yıl 26 maça çıkan Thomas "Yakup" Partey, 2 gol atarken 1 kez asist yaptı. 4 Nisan’da sakatlanan Partey sezonu kapatırken, Şubat ayının oyuncusu seçilmişti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 14
  • KUL 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sıratı müstakimde daim eylesin, hayırlı uzun bir ömür geçirmeyi ve imanı kamil ile ahirete göçüp cemalullah ile müşerref olmayı nasip etsin.
    Cevapla
  • Recep Korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür rabbime
    Cevapla
  • Zeki DURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Salihlerden Eylesin Hayırlı Mübarek olsun İnşaallah daha nicelerin kurtuluşuna vesile olursun Rabbim Şehadetini kabul eylesin.
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah kardeşim darısı bizim müslüman olduğunu sananlara
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim mübarek eylesin. Yakup kardesim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!