HDP'ye önerilecek 3 bakanlık

HDP'nin de dahil olacağı seçim hükümeti için Ankara kulislerinde hareketlilik sürüyor. Son iddia bu partiye önerilecek 3 bakanlıkla ilgili:

HDP'ye önerilecek 3 bakanlık
HDP'ye önerilecek 3 bakanlık
GİRİŞ 24.08.2015 17:33 GÜNCELLEME 24.08.2015 17:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hükümet kurma çalışmalarında anayasa gereği zorunlu olan 45 günlük süre dün saat 24:00 itibariyle doldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa gereğince seçimin yenilenmesi kararı verecek. Erdoğan'ın ilk defa atacağı adımla birlikte 'tekrar seçim' için geri sayım da başlayacak.

Bugün Meclis Başkanı Yılmaz'dan “Hangi partiye kaç bakanlık düşecek?" sorusunun yanıtını alacak olan Erdoğan, daha sonra vakit geçirmeksizin bir başbakan atayacak. Anayasa gereği, tekrar seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 5 gün içinde Geçici Bakanlar Kurulu'nun oluşması gerekiyor. Atanacak Başbakan, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarını bağımsızlar arasından seçecek. Seçim döneminde geçici olarak bu görevlere gelen Kenan İpek, Sebahattin Öztürk ve Feridun Bilgin'in yine aynı görevleri sürdürebilecekleri belirtiliyor.

HDP'ye hangi bakanlıklar verilebilir

HDP'ye Gençlik ve spor, Avrupa Birliği, Orman ve Su İşleri bakanlıklarının verilebileceği de ifade ediliyor. Milli eğitim, sağlık, Maliye, Dışişleri, Milli Savunma gibi bakanlıkların ise AK Parti bünyesinde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre MGK toplantılarına katılan bakanlıkların da HDP'ye verilmeyeceği belirtiliyor.

YORUMLAR 13
  • sess 8 yıl önce Şikayet Et
    onları hayvanlardan sorumlu bakan yapabilirler ..
    Cevapla
  • yunusyunus 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara değil bakanlık vekillik bile verilmez caiz değildir :)
    Cevapla
  • milliyetçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Olanların sorumlusu MHP dir seçime kadar mevcut hükümeti desteklemesi gerekirdi. Bir anlamda HDP ye bakanlık verilmesine sebep oldu. Bumu vatanseverlik
    Cevapla
  • şişman çocuk 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP vatansever değil arkadaş. Onlar ırksever. Vatansever Ak Parti taraftarlarıdır. Vatan korumak için baldıran zehiri bile içerler.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ne günlere kaldık sırtını pkk ya dayayanlar bakan oluyor bu memlekette dünya rekoru kırdık hainlere bakanlık başbakan ve cumhurbaşkanlığını da hatta genelkurmay başkanlığınıda verelim memleketin tapusunuda verelim iş kökten çözülsün
    Cevapla
  • şişman çocuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Misafir seni takip ediyorum da çok yalpalıyorsun. Şikayetçi olduğun konuda hiç bir şey yapmayanlara bir şey demiyorsun.
    Cevapla
  • SABAHATTIN 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye kanalizasyon bakanligini vereceksin gözün arkada kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika açıklamaları!
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’