Bakan'dan Almanya tepkisi: Bunların tek derdi...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın 1915 olayları ile ilgili aldığı soykırım kararının 'yok hükmünde' olduğunu söyledi.

Bakan'dan Almanya tepkisi: Bunların tek derdi...
Bakan'dan Almanya tepkisi: Bunların tek derdi...
GİRİŞ 05.06.2016 15:12 GÜNCELLEME 05.06.2016 15:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde partisince düzenlenen 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin konuşan Bakan Kılıç, parlamentoların görevinin tarih araştırmaları yapmak olmadığını belirtti. Bu görevin tarihçi ve bilim insanlarının görevi olduğunu hatırlatan Kılıç, Alman Meclisinin aldığı kararın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve TBMM açısından "yok" hükmünde olduğunu vurguladı.

BİZİM AÇIMIZDAN YOK HÜKMÜNDEDİR

Oylamada bir kadın milletvekilinin "Hayır" oyu verdiğini, bir milletvekilinin de çekimser kaldığını anımsatan Kılıç, "Alman Parlamentosunun vermiş olduğu kararı biz tanımıyoruz. Bu bizim açımızdan 'yok' hükmündedir. Hiçbir karşılığı yoktur. Ancak ve ancak Almanya ile olan ilişkilerimize yapacağı etki dışında." diye konuştu.

BUNLARIN TEK DERDİ SPEKÜLASYON

Oylamaya katılan milletvekillerine karar vermek için araştırma yapıp yapmadıklarını soran Kılıç, şöyle konuştu:

"Orada oy veren milletvekillerine şunu soruyorum, hangi araştırmayı yaptınız? Neyi incelediniz? Önünüze konan o tasarının içindeki yazanları gittiniz araştırdınız mı? Kimler sizlere ne anlattı? Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak arşivlerimizi açtık. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ermenistan Cumhurbaşkanına mektup yazdı. 'Ortak komisyon kuralım, biz arşivlerimizi açtık, siz de açın, üçüncü ülkeler de açsın gelin hep beraber bunları araştıralım. Sonuç olarak da çıkan her şeye biz razıyız' dedik ama bunların gerçeği araştırmak gibi bir derdi yok. Bunların tek derdi var, spekülasyon."

 

YORUMLAR 1
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, haddime değil fakat bunların tek derdi spekülasyon değil, baronların ekonomik hükümdarlığına devam edebilmesi için Türkiye'nin sıra dışı gelişme gayretlerini zayıflatmak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi