CHP'li vekil casusluktan yargılanacak

CHP'li Berberoğlu, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamasıyla yargılanacak.

CHP'li vekil casusluktan yargılanacak
CHP'li vekil casusluktan yargılanacak
GİRİŞ 21.08.2016 14:34 GÜNCELLEME 21.08.2016 14:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri servis ettiği ortaya çıkan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, "FETÖ/PDY örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek" ve "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamasıyla yargılanacak. Berberoğlu hakkında hazırlanan dosya milletvekillerine yönelik dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderildi. İddianamede, "Suriye Türkmenlerine yardım götüren TIR'ların durdurularak arama yapılması ve bunların görüntülerinin çekilerek ifşa edilmesi olayının Milli İstihbarat Teşkilatı'nın devlet sırrı niteliğindeki hadisenin, 27 Mayıs 2015 günü Milletvekili Enis Berberoğlu'nun henüz nereden ve kimden temin ettiği bilinmemekle birlikte, flash disk halinde yargılanan Can Dündar'a teslim edildiğine yer verildi. İddianamede "Temin edilen belge ve dokümanların da 29 Mayıs 2015'te Cumhuriyet gazetesinde yayımlandığı anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı. Enis Berberoğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.
 
HTS ELE VERDİ
 
Dündar, "Tutuklandık" isimli kitabında MİT görüntülerinin kendisine 27 Mayıs 2015'te "solcu bir milletvekili" tarafından verildiğini yazdı. Soruşturmada Dündar'ın 27 Mayıs'ta 14.32'de 21 saniye süreyle CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'yla görüştüğü, telefon sinyallerine göre Berberoğlu'nun görüşme sırasında Cumhuriyet gazetesine yakın bir noktada bulunduğu belirlendi. İkilinin buluştukları ve flaş bellekte görüntülerin teslim edildiği kaydedildi.
 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    yalnız Berberoğlumu hain, bildiğim kadarıyla hepsi !
    Cevapla
  • Taner davacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu ülkede ne kadarda çok hain var. Önce bunlardan başlamak lazım
    Cevapla
  • HALİL 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin içinde olmayan Darbe olmaz..Nerde bölücü var..Anarşit var Chp hemen savunmada yanlarındalar..Pkk sevicileri..Bizde Hdp oy verdik diyen genel başkan yardımcıları ve Milletvekilleri var..Darbeyede iyi bakalım Chp buişin neresinde iyice araştıralım..
    Cevapla
  • hemşo 7 yıl önce Şikayet Et
    berber ne haber ya? chp de kk ya yakın iken ötelere itelendin. bu yetmezmiş gibi jona bilgi vermişsin.sana ne ya? berberlik yapmak var iken bu işlere bulaşırsan böyle olur işte.
    Cevapla
  • Wwx 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainler asılmalı.devlet millet toprak idrakına varamamış zavallılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı