Bakan sinyali verdi: Yaptırım geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, toplumsal yara haline gelen evlilik programlarını eleştirerek, cinsiyet ayrımcılığını körüklediğini söyledi.

Bakan sinyali verdi: Yaptırım geliyor!
Bakan sinyali verdi: Yaptırım geliyor!
GİRİŞ 19.03.2017 07:56 GÜNCELLEME 19.03.2017 07:56
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ekranlardaki evlilik programlarını hakkında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, medyada kadının klişe rollerle temsil edilmesi, şiddet içeren, küçültücü şekilde yer verilmesi gibi problemler yaşandığına dikkati çekti.      

ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kaya, söz konusu programlara yönelik şunları belirtti: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği medyada yeniden üretiliyor, mevcut cinsiyet ayrımcılığı adeta körükleniyor. Medya ve kadın konusundaki sorunlu alanların çözümüne ilişkin stratejiler ortaya koymaya çalışıyoruz. Klişeler, yapay örnekler adeta medya organlarını ele geçirmiş durumda. Kadının medyada görmezden gelinmesi, eksik temsili ya da belirli roller sunulması sorun olarak varlığını sürdürüyor. Kadının aile içinde, iş yaşamında ve sosyal alanlarda hem olduğu gibi hem de olması gerektiği gibi temsil edildiği yapımların artması çok önemli.”  

YORUMLAR 14
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kadının küçültülmesinden daha ziyade ahlaksızlık aşılıyorlar. biri çıkıp söylesin bu gerçeği artık
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman
    Cevapla
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakan bu programlarin sadece ahlaki tarafi bizi ilgilendiriyo tamamen müslüman ve türk aile yapisina ters bu programlari kaldirin kimin eli kimin cebinde belli değil.yoksa orada birbirlerini küçük görmüşler biri kirilmiş biri incilmiş yok öyle şey ahlaksizlik bu
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    hani ahlakli toplum..bu programlarlarmi ahlak programi..tam bi rezillik..toplum bozuluyoo
    Cevapla
  • dobracı-izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    manevi gıda eksikliği kişileri sinirlendiriyor ruh huzurlu olmadığından gezeliyor dışarıyada kızgınlık-karamsarlık duygusu olarak çıkıyor.geçim sıkıntısı iş streside etkiliyor.ruhsal hastalıklar paranoyaklık-güvensizlik de eklenince telefon-internet muhabbet ve aile kaynaşması bırakmadığından aile hayatları bitme noktası ve patlama noktasında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı