AK Parti ve MHP içtüzükte anlaştı!

TBMM İçtüzük değişikliği- AK Parti ile MHP, TBMM İçtüzük değişikliğine ilişkin ilk toplantısında, 17 maddeden oluşan metin üzerinde uzlaşmaya vardı-

AK Parti ve MHP içtüzükte anlaştı!
AK Parti ve MHP içtüzükte anlaştı!
GİRİŞ 05.07.2017 19:27 GÜNCELLEME 05.07.2017 20:43
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

AK Parti ile MHP, TBMM İçtüzük değişikliğine ilişkin ilk toplantısında, 17 maddeden oluşan metin üzerinde uzlaşmaya vardı.TBMM İçtüzük değişikliğine ilişkin AK Parti ile MHP arasında, Meclis'te gerçekleşen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

17 MADDEDE UZLAŞI

Toplantının sonunda açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin yetkili organları tarafından hazırlanan, yürürlük ve yürütme maddeleriyle birlikte 13 maddelik değişiklik teklifini MHP'nin yöneticileriyle masaya yatırdıklarını belirtti. Elitaş, toplantıda söz konusu metnin, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve dünya örneklerindeki uygulamalar da dikkate alınarak değerlendirildiğine işaret etti.Bu kapsamda metindeki 2 maddenin çıkarıldığını, MHP'den teklif edilen 6 maddenin de metne eklendiğini anlatan Elitaş, toplam 17 maddede uzlaşı sağladıklarını söyledi.

BU HAFTA İÇERİSİNDE SUNULACAK

Metnin, her iki partinin de yetkili kurullarında tekrar değerlendirileceğinin altını çizen Elitaş, ardından yeniden bir araya gelerek, düzenlemeye son halini vereceklerini ifade etti.Mustafa Elitaş, bu hafta içerisinde TBMM Başkanlığına içtüzük teklifini sunma imkanı bulmuş olacaklarını belirterek, "Çalışmalara katkı sağlayan Sayın Akçay'a, Sayın Mehmet Parsak'a ve Sayın Abdulhamit Gül'e teşekkür ediyorum. Çok medeni bir ortamda tartışarak iyi bir içtüzük, TBMM'nin etkin, verimli ve huzurlu bir çalışma ortamını ortaya çıkaracak bir çalışmaya katkı sağladık. Umuyorum, diliyorum ki parti yetkili kurullarımız da bizim bu görüşlerimiz doğrultusunda kanaatlerini belirtir, biz de son noktayı koyarız." diye konuştu.

YORUMLAR 39
  • helal olsun sizlere 6 yıl önce Şikayet Et
    bu iki partiyi gordukce dirilisteki ertugrul bey ile aliyar beyin birlesmesi gozumun onune geliyor.tarih tekerrur ediyor adeta.
    Cevapla
  • izmitli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu iki partiye ve vekilleri ve liderlerine cok tesekkur ediyorum.dua ediyorum.onlar calisiyorlar.maaslarini hak ediyorlar.hakkim onlara helal olsun.
    Cevapla
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet bahçeli mhp bıraksa bak akp oyu nasıl düşüyor ..bunu düşün
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcımız olsun.galip olan allahtır.
    Cevapla
  • muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir ak partili mhp ye oy vermez boşa kürek sallıyorlar.
    Cevapla
  • benim anladigim 6 yıl önce Şikayet Et
    gerekirse verirler.cunku mhp ulkenin gidisati icin cok buyuk iyi adimlar atti.akp biterse hepsi mhpye oy atar.bahceli mhpnin basinda olursa hepsi oy verir mhpye.
    Cevapla
  • akşehirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Kardeşimiz doğru söylüyor
    Cevapla
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkası hakkında karar verme cür'etini nereden buluyorsun?
    Cevapla
  • konyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed adına yakışanı yap. Bölücülük yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat