Iğdır

Iğdır'da polis 'drone' ile trafik denetimi yaptı

16:16 09 Ekim 2018
Iğdır'da polis 'drone' ile trafik denetimi yaptı

Iğdır'da, trafik kazalarını önlemeye yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran trafik ekipleri, yollarda kuralları ihlal eden sürücüleri insansız hava aracıyla (İHA) tespit etti.

Iğdır-Nahçıvan karayolundaki uygulama noktasında araçları durduran Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimler gerçekleştirdi.

Drone ile havadan denetimlerin de yapıldığı uygulama sırasında sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

Polis ekiplerinin denetiminde durdurulan araçlar tek tek kontrol edilirken, araçların lastik ölçümleri ve yük tonajları da denetlendi.

Sürücülerin ve yolcuların mutlaka emniyet kemerini takmaları gerektiğini belirten ekipler, hız yapmamaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Iğdır Trafik Şube Denetim Müdür vekili Ömer Akdim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazalarını azaltmak amacıyla havadan destekli denetimin 5 Ekim itibarıyla Türkiye genelinde başladığını anımsatarak, "Bu kapsamda Iğdır'da, drone destekli denetimlerimiz yapılmaktadır. Buradaki amacımız birçok yönde trafik denetiminin izlendiği algısını oluşturarak, trafik kurallarına uyulması noktasında bir duyarlılık sağlamaktır." dedi.

Sürücülerden Mustafa Karataş da polisin bu çalışmasının olası trafik kazalarını daha çok azaltacağına inandığını belirtti.

Karataş, "Polisler bizlere kurallara uyma konusunda ikazlarda bulunuyorlar. Mesela emniyet kemeri takmak can güvenliğimiz için çok önemli. Tabi ki trafiğe çıktığında kurallara uyacaksın, çünkü bu bizim can güvenliğimiz için çok önemli. Bu uygulamayı yerinde buluyorum." diye konuştu.

Yetkililer, uygulamaların her dönem aralıksız devam edeceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.