Isparta

SDÜ organ naklinde sınıf atladı

17:30 06 Ekim 2015
SDÜ organ naklinde sınıf atladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, kadavradan karaciğer nakli yapıldı.

Karaciğer naklinin gerçekleştirilmesi dolayısıyla SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde düzenlenen toplantıda konuşan Organ Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, üniversite çalışanları olarak gelinen noktadan gurur duyduklarını dile getirdi. Kısa süre önce kurulan merkezin istenen seviyeye ulaştığını belirten Bülbül, yapılan son karaciğer nakliyle SDÜ'nün "birinci ligden süper lige çıktığını" söyledi.

Karaciğer naklini yapan ekibin başına yer alan Yrd. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu ise 8 saat süren operasyonun ardından karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Mustafa Karataş'a (46), Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan karaciğerin nakledildiğini bildirdi.

Bu operasyonla hem böbrek hem de karaciğer nakli yapılabilen Türkiye'deki 35 nakil merkezinden biri haline geldiklerine dikkati çeken Sabuncuoğlu, organ naklinde artık bir üst seviyeye çıktıklarını kaydetti.

Sabuncuoğlu, naklin gerçekleştirildiği Mustafa Karataş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.