Isparta

Şiddet mağduru kadınlar konukevinde meslek sahibi oluyor

15:38 04 Mart 2016
Şiddet mağduru kadınlar konukevinde meslek sahibi oluyor

Aile içi şiddete maruz kalarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki kadın konukevlerinde kalmaya başlayan çok sayıda kadın, burada halk eğitim merkezi öğreticilerinin desteği ile el işinden ahşap işlemeye birçok alanda edindiği tecrübeyle gelir sağlıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta'daki bir alışveriş merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Isparta Kadın Konukevi'nde kalan 16 kadının yıl içerisinde yaptığı el ürünleri sergilendi.

El işinden ahşap işleme ve kağıt rölyefe kadar birçok alanda ürünlerin sergilendiği etkinlikten elde edilecek gelir, koruma altındaki kadınlara yönelik gerçekleştirilecek olan sosyal aktivitelerde kullanılacak.

Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Zeynep Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıldığını söyledi.

Kadın Konukevinde kalan misafirlerin yıl boyunca bir çok alanda boş zamanlarını değerlendirmek için Isparta Halk Eğitim Merkezince eğitim verildiğini dile getiren Yılmaz, bu şekilde kadınların hem rehabilite olduğunu hem de meslek edindiğini anlattı.

Yılmaz, söz konusu çalışmayla kadınların bozulan olumsuz psikolojiden uzaklaştığını ve özgüvenlerini yükselttiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu teknikleri öğrenen kadınlarımız, buradan ayrıldıktan sonra bunları uygulayarak kendileri evlerinde, bunları uygulayarak para kazanıyor. Meslek ediniyorlar, gelir sağlıyorlar. Görüştüğümüz bayanlar oluyor. Bizim kuruluşumuza gelip bizden bu şekilde destek alıp, sonra ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarımız var."

Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Serpil Ayaz da sergide ahşaptan keçe ve örgüye birçok ürünün bulunduğunu kaydetti.

Konukevinde kalan kadınların çok yetenekli olduğunu anlatan Ayaz, 8 Mart'a kadar açık kalacak sergideki ürünlerin 1 lira ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.