Isparta

Demirel anısına seramikten fötr şapka

13:36 23 Mayıs 2016
Demirel anısına seramikten fötr şapka

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ilk ölüm yıl dönümü anısına seramikten fötr şapka üretildi.

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'ya büyük katkılar sağlamış olan 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in geçen yıl haziran ayında hayatını kaybettiğini anımsattı.

Süleyman Demirel'in adını taşıyan üniversitede, Cumhurbaşkanının ölüm yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Ünal, kendilerinin de bu etkinliklere yaptıkları ürünlerle katılmaya karar verdiklerinin söyledi.

- "Karikatürlerinin de seramikleri üretilecek"

Bu amaçla Demirel ile adeta özleşmiş olan fötr şapkasını seramikten yapmaya karar verdiklerini dile getiren Serap Ünal, bu şekilde çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Ünal, çeşitli boyutlarda bu ana kadar yaklaşık bin adet fötr şapka ürettiklerine vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız anısına haziran ayına kadar 3 bin fötr şapkayı üretmeyi hedefliyoruz. Gerçekten şimdiden büyük ilgi gördü. Bunun yanında Demirel ile ilgili gazetelerde yayımlanmış karikatürleri de seramikten üretmeye başladık." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.