Isparta

"Evet"i anlatmak için sandallarla adaya ulaştılar

11:19 14 Nisan 2017
"Evet"i anlatmak için sandallarla adaya ulaştılar

MURAT YOLCU - MEVLÜT DEMİRTAŞ - Isparta AK Parti İl Başkanlığı üyeleri, Türkiye'nin yerleşim yeri bulunan tek göl adasında yaşayanlara sandallarla ulaşarak, halk oylamasında "neden evet'' denilmesi gerektiğini anlattı.

Siyasi partiler, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına az bir zaman kala kampanya faaliyetlerine devam ediyor. En fazla seçmene ulaşma çabasında olan siyasiler, seçmenlere ulaşabilmek için zaman zaman zahmetli yolculuklar da yapabiliyor.

Bu yerleşim yerlerinden biri de Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Mada Adası. Ülkedeki göller arasında, yerleşim yerinin bulunduğu tek ada olma özelliğini taşıyan ve 250 kişinin yaşadığı Mada'ya ulaşım, sandallarla sağlanıyor.

Her ailenin bir sandalının olduğu adaya ulaşmak isteyenler, 700 metre uzaktaki kıyıya ulaşmak için zorlu yolculuğu göze alıyor. Kış aylarında ise bu yolculuk, gölün buz tutması nedeniyle daha da tehlikeli hale geliyor.

- Adaya 15 dakikalık sandal yolculuğuyla ulaştılar

Bu tehlikeli yolculuğu göze alanlardan birisi de AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ile beraberindeki bazı partililer... Adaya ulaşmak için Gedikli köyüne gelen Zabun ve beraberindekiler, buradan sandallara bindi.

Halk oylamasında "evet"i anlatmak için çıkılan ve yaklaşık 15 dakika süren sandallı yolculuğun ardından adaya ulaşan partililer, Mada'da ise yerleşim yerine ulaşmak için patpat olarak tabir edilen tarım aracını kullandı.

Ulaştıkları köyde vatandaşların sorunlarını dinleyen Zabun ve partililer, 16 Nisan'da gerçekleşecek halk oylamasında "neden evet" denilmesi gerektiğini anlattı. Vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunan Zabun ve beraberindekiler daha sonra sandallara dönüş yolculuğuna geçti.

- "Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz"

İl Başkanı Zabun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti olarak halk oylamasında yoğun bir süreçten geçtiklerini söyledi. Bu yoğun süreci Türkiye'nin geleceğine atılan önemli ve büyük bir adım olarak gördüklerini dile getiren Zabun, teşkilat olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getirdi.

Halk oylaması sürecinde Isparta'daki bütün vatandaşlara ulaşmak istediklerini vurgulayan Zabun, "Referanduma birkaç gün kala Şarkikaraağaç ilçemize bağlı Mada Adası'na geldik. Gölü, sandallarımızla geçtik. Patpatlarla, köydeki hemşehrilerimizle buluştuk. Birileri bizleri gölle denizle korkutacaklarını sanıyorlarsa yanılıyor." dedi.

Bir taraftan yoğun katılımlı programlar gerçekleştirdiklerini, diğer taraftan ise en ücra noktaya kadar vatandaşlara ulaşmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Zabun, şöyle konuştu:

"Isparta'da 305 bin civarında seçmenimiz var. Mümkün olduğu kadar bütün seçmenlerimize ulaşmak temel hedefimiz. Kampanya süreci başında 'çalışma stratejimiz ve prensibimizi bunun üzerine oturtacağız' demiştik. Her gün başka bir ilçede, her gün başka bir köydeyiz. Bugün de buradayız. Ama sona ana kadar durmak yok."

Halk oylaması sürecinde adaya siyasi parti temsilcisi olarak sadece kendilerinin geldiğine dikkati çeken Zabun, adada yaşayanların kendilerini gönülden karşıladıklarını ve çok mutlu olduklarını aktardı.

Zabun, kendilerinin, "Yüzde 50'nin biraz üzerinde olsun bizim olsun" mantığıyla hareket etmediklerini, halk oylamasında en fazla "evet" oyunun sandıktan çıkmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini anlattı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.