Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

14:56 11 Mayıs 2018
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden (SDÜ) mezun olacak öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Öğrenciler, üniversitenin Doğu yerleşkesindeki 19 Mayıs Öğrenci Meydanı'nda düzenlenen törende, ellerindeki Türk bayrakları ve mizah yüklü pankartlarla bir süre bando eşliğinde yürüdü.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, törende, "ilham veren üniversite" sloganıyla model alınan üniversite haline geldiklerini söyledi.

Hayatın içinde dönüm noktası denilebilecek önemli başlangıçlar olduğunu vurgulayan Çarıkçı, "Üniversiteden mezun olmaya geldiğiniz bugün, hayatınız boyunca belki de unutamayacağınız en önemli gündür. İş dünyasının büyülü atmosferine giriyorsunuz. Artık hayata atılıyorsunuz. İlham veren üniversitede okumuş olmanın, böyle üniversitede edindiğiniz her bilginin, deneyimin, iş hayatınız için kazanç olacağını göreceksiniz." diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ise her insanın ömrünün dört mevsimden oluştuğunu belirterek, "İlkbahar, yaz, sonbahar, kış olduğu gibi sizin de bugün ilkbaharınız. Her birinizin zihnine ve kalbine, hocalarınız, kitaplar tarafından adeta birer tohum ekildi." ifadelerini kullandı.

'Mezuniyet Andı'nı okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet heyecanı yaşadı.

Mezuniyet töreninde 14 bin 605 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.