Isparta

Isparta’da sahipli kangal dehşeti! Okula giden Efe saldırıya uğradı

13:33 01 Mart 2022 1 Yorum Var
Isparta’da sahipli kangal dehşeti! Okula giden Efe saldırıya uğradı

Isparta’da 13 yaşındaki Ahmet Efe Erol, okula gittiği sırada sahibinin gezdirdiği Kangal köpeğinin saldırısına uğradı.

Çünür Mahallesi'nde, dün saat 16.30 sıralarında okuldan çıkıp, 3 arkadaşıyla evine giden Ahmet Efe Erol'a, sahibinin tasmasıyla gezdirdiği Kangal köpeği saldırdı. Ahmet Efe'yi yere düşürdükten sonra başını dişleyen köpek, sahibi tarafından güçlükle kontrol edildi. Saldırı sonrası korku yaşayan Ahmet Efe, çevredekilerin çağırdığı sağlık ekibi tarafından Isparta Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Ahmet Efe Erol'un başında, 3 ısırık olduğu belirlendi. Polisin incelemesi sonrası Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, köpeğin 10 gün boyunca karantinaya alınması için sahibine talimat verdi. Sahibi ile köpeğin bakımının yapıldığı inşaatın şantiye sorumlusu da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ahmet Efe Erol, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Isparta’da sahipli kangal dehşeti! Okula giden Efe saldırıya uğradı

BAŞIBOŞ KÖPEKLER TOPLANIYOR

Köpek, bakımının yapıldığı inşaat alanında gözlem altında tutulurken, belediye ekipleri de mahalledeki küpesiz köpekleri toplamaya başladı. Isparta Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilileri, mahalledeki başıboş ve küpesiz köpekleri iğneyle uyuşturduktan sonra rehabilitasyon için hayvan barınağına götürdü.

“BANA DA BİRKAÇ KEZ SALDIRDILAR”

Ahmet Efe'nin teyzesi Gülay Güler, "Dünden bu yana şoktayız. Çocuğun başının 3 yerinde ısırık var. Her şeyden önemlisi travma geçiriyor. Burada bir hayli başıboş köpek var. Bana da iş yeri önünde birkaç kez saldırdılar. Ben de köpekleri çok severim ama kalabalık sürüler halinde gezen köpeklerden endişe duyuyoruz" dedi.

Isparta’da sahipli kangal dehşeti! Okula giden Efe saldırıya uğradı“HAYVANLARI KORUMA KANUNU BUNU GEREKTİRİYOR”

Mahalle muhtarı Hasan Derebek de sahipsiz köpeklerle ilgili Isparta Belediyesi yetkilileriyle zaman zaman görüşme yaptığını anlatarak, "Maalesef üzücü bir olay yaşadık. Saldıran köpek sahipli bir köpek. Belediye ekipleri aşısız olanları toplayıp, sonra geri bırakmak zorunda kalıyor. Hayvanları Koruma Kanunu bunu gerektiriyor. Mahallemizde 3 okul var ve halk tedirgin olduğu için bize şikayetlerini iletiyor" diye konuştu

“GECE SAATLERİNDE 3 KIZA KÖPEKLER SALDIRDI”

Çünür Mahallesi'nde oturan İsmail Türker de daha önce yaşadığı olayı anlatarak, "Geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde 3 kıza köpekler saldırdı. Ben kurtardım. Burada köpek çok. Başıboş köpeğin ne yapacağı belli olmaz" dedi.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    kangallar saldırmak şöyle dursun,insanlara yardım amacıyla kullanılan köpeklerdir.saldırmasının bir sebebi olmalı,çocuk köpeği kızdıracak birşey yapmış olabilir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • a.60 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani Kangal masum insanlara saldırmazdı?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.