İstanbul

Maltepe Üni̇versi̇tesi̇ Uluslararası Öğrenci̇ Kongreleri

17:30 20 Nisan 2016
Maltepe Üni̇versi̇tesi̇ Uluslararası Öğrenci̇ Kongreleri

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "Küresel Vatandaşlık: Genç Perspektifinden Vatandaşlığın Anlamı" konulu kongre düzenlenecek.

Maltepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 4. Uluslararası Öğrenci Kongreleri kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliğin, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin de katılımıyla yarın İstanbul Marma Otel'de düzenleneceği bildirildi.

Kongrenin, Maltepe Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Şimşek, Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar’ın destekleri ve Kongreler Genel Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Aksar’ın katkılarıyla düzenlendiği belirtilen açıklamada, "4. Uluslararası Öğrenci Kongresi, küresel vatandaşlığın anlamına yeni bir bakış açısı kazandırmak üzere 17 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecektir. Fakülte Koordinatörlüğünü Yrd. Doç Dr. Zeynep Karaer Güçlü, Yrd. Doç. Dr. Melda Köse Marduç ve Arş. Gör. Cansu Dağ ve Arş. Gör. Oğuzhan Şahin üstlendiği kongre, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak olan öğrencilere fikir ve çalışmalarını paylaşmaları için uluslararası bir platform sağlamayı hedeflemektedir." denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kongreye İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaya açılış konuşmacısı olarak ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilci Yardımcısı Karim Atassi konuşmacı olarak katılacaktır. Almanya, Arnavutluk, Danimarka, Endonezya, Ermenistan, Hindistan, İspanya, İtalya, Kosova, Makedonya, Moldova, Pakistan, Sierra Leone, Şili, Türkiye, Ukrayna ve Ürdün olmak üzere 17 farklı ülkeden katılacak 41 öğrenci, vatandaşlık, mültecilerin hakları, uluslararası göç hukuku, küreselleşme ve endüstriyelleşme, kültürel, ulusal, küresel kimliklerin gelişimi ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda çalışmalarını ve fikirlerini paylaşacaktır. Etkinlik, 22 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul'un görülmeye değer mekanlarına yapılacak olan gezi programı ile devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.