İstanbul

Vestel'in Turkcell'e özel Venus 5000 modeli tanıtıldı

13:34 16 Mart 2017
Vestel'in Turkcell'e özel Venus 5000 modeli tanıtıldı

Turkcell ile Vestel'in yeni iş birliği kapsamında, Vestel'in Turkcell'e özel ürettiği akıllı telefon Venus 5000 Turkcell mağazalarında peşin 799 liraya, taksitli olarak ayda 28 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Turkcell ve Vestel'in yeni iş birliğinin detayları Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’ın ev sahipliği, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile duyuruldu. Toplantı kapsamında Vestel'in Turkcell'e özel olarak ürettiği akıllı telefon Venus 5000 tanıtılırken, yine Turkcell'e özel tasarlanan Venus 5580T'nin de yakın zamanda satışa sunulacağı açıklandı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin zor bir yoldan gittiği ve sıkıntılarının olduğunu belirterek, Türk şirketlerinin dünyadaki hızlı teknolojik değişimlere ayak uydurması ve hatta onların önüne geçmesi gerektiğini, gerekli olan tek kriterin öz güven olduğunu söyledi.

Akıllı telefon işinin dünyada hem teknolojinin hem de insanların merkezinde olduğuna dikkati çeken Erdoğan, yıllık 12,5 milyon adet akılı telefon satılan Türkiye telefon pazarının da yükselen, dünya ortalamasının üstünde büyüyen bir pazar olduğuna ve geçen sene yüzde 15 büyüdüğüne işaret etti.

Sanayi 4.0'da da cep telefonlarının önemli yer tutacağını aktaran Erdoğan, "Endüstrü 4.0 önemsediğimiz bir konu ve biz bunu Türkiye'de ilk uygulayan firmalardan biriyiz. Şu an ulaştığımız nokta oldukça iyi olmasına rağmen daha bunun yarılarında olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Erdoğan, Vestel bünyesinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi vererek, yeni iş birliği konusunda şunları söyledi:

"Biz Vestel olarak teknolojimizi Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak için çalışıyor, teknolojiyi herkes kullansın istiyoruz. Bu noktada Turkcell gibi Türkiye'nin lider iletişim şirketlerinden biri ile yaptığımız iş birliklerinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Bugün sizlere tanıttığımız Venus 5000 giriş segmentinde erişilebilir fiyatlı bir ürün. Kendi kategorisinde oldukça iddialı olan Venus 5000 performansı ve tasarımı ile kullanıcısını etkileyecek, uygun fiyatı ile teknolojiye herkesin erişimini sağlayacak. Vestel ve Turkcell önemli bir iş hacmi yaratıp istihdama ve Türkiye'ye büyük bir katma değer sağlıyor. Böylesine değerli iki kurumun birlikte farklı projelere imza atması oldukça kıymetli."


-"Hedefimiz kendi teknolojisini üreten Türkiye olabilmek"


Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'de 4,5G'ye geçişin üstünden yaklaşık 1 yıl geçtiğini anımsatarak, o günden bugüne kadar gelinen noktaya ilişkin bilgiler verdi. Şu an nüfusun yüzde 82,5'inin 4,5G hizmetlerinden yararlandığını dile getiren Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Aşağı yukarı toplam mobil trafiğin yüzde 35'i 4,5G şebekesinde. Kişi başı data tüketimimiz 1,6 GB'lardan 5GB'leri aşan bir düzeye geldi. Aşağı yukarı 12 milyon adede yakın cihaz 4,5G hizmetimizden yararlanabilir durumda ve 25 milyon abonemiz de 4,5G abonesi. Arada 13-14 milyonluk 4,5G'lik cihaz ihtiyacı var. İnsanlarımızın eline yeni cihazları, bilgiye ulaşma platformlarını getirmemiz lazım. Getirirken de bir yandan yerlileşmeye önem vermemiz lazım. Bugün Türkiye'de satılan her 5 telefonun 1 tanesi yerli. Telekom şirketlerinin sattığı her 3 yerli telefondan ikisini Turkcell olarak biz satıyoruz. Ulaşılmaz diye düşünülen hedefler kısa zamanda hayata geçebiliyor. Bugün 5 telefondan birinin yerli olması önemli bir başarı unsuru. Vestel ile şu an çok güzel bir iş birliği oldu.

Ülkemizin teknoloji üreten ülke konumuna gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle bir yandan 5G'de yerli teknolojiler geliştirmek için hem uluslararası hem de ulusal teknoloji devleri ve üniversitelerle iş birliğine gidiyoruz, diğer yandan yerli akıllı cihazların satışlarını artırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hedefimiz kendi teknolojisini üreten Türkiye olabilmek. Vestel’le yerli akıllı cihaz iş birliğimiz de bu hedefin önemli bir parçası. Turkcell olarak bundan sonra da bu amaç uğruna yapılan tüm çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz.”

Terzioğlu konuşmasında Turkcell'in Tüketici Finansman şirketi Financell ile ilgili, "2016 senesinde 2,9 milyar liralık kredi kullandırdık. Akıllı cihazları Financell ile birlikte erişilebilir hale getirdik." dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Vestel mühendisleri tarafından Turkcell için özel olarak tasarlanan ve üretilen, Vestel'in giriş segmentindeki Venus 5000, 5 inç HD ekran, 4 çekirdekli işlemci, 8 MP arka, 5 MP ön kamera ve 2230 mAh bataryası ile Turkcell'lilere özel aylık 28 liradan başlayan fiyat ile kullanıcıya sunuluyor.

Turkcell portföyündeki 5 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı 4,5G uyumlu telefon olma özelliğine sahip olan telefonun peşin fiyatı ise 799 lira olarak açıklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.